Αυτή τη φορά η Τότεναμ τελείωσε το ματς, προτού... δώσει πολλά δικαιώματα (vids)

Σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην πρεμιέρα με την Μπρέντφορντ, η Τότεναμ κατάφερε στην έδρα της Μπόρνμουθ να τελειώσει τη δουλειά και να πάρει όλους τους βαθμούς. Παρά την τόλμη και την διάθεση των «cherries» να παραμείνουν στο ματς, τα «σπιρούνια» έφτασαν στο 2-0 με τα τέρματα των Μάντισον και Κουλουσέφσκι, παίρνοντας τη δεύτερη φετινή τους νίκη.



Αυτή τη φορά η Τότεναμ τελείωσε το ματς, προτού... δώσει πολλά δικαιώματα (vids)

Παιχνίδι με ρυθμό, με την Μπόρνμουθ να βοηθάει πολύ σε αυτό και να βγάζει ενέργεια για να δυσκολέψει την Τότεναμ, αλλά και για να της αφήσει και χώρους στα μετόπισθεν ώστε να φανεί απειλητική. Τα «σπιρούνια» μεσοεπιθετικά είχαν και τρεξίματα και ποιότητα και το επιδεικνύουν, ωστόσο, αμυντικά θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία. Στο 15ο λεπτό ο Μάντισον απέτυχε να πλασάρει σωστά μπροστά από τον Νέτο μετά από λάθος απομάκρυνση του τελευταίου, όμως, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός δυο λεπτά αργότερα τα κατάφερε. Στο 17' από εξαιρετική κάθετη του Σαρ, ο «Μάντερς» με ωραίο τελείωμα έγραψε το 1-0.

Οι «cherries» ήταν ψύχραιμοι μετά από αυτή την εξέλιξη και είχαν όρεξη να παίξουν επιθετικά, με τον Κλάιφερτ στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα της Μπόρνμουθ να έχει ένταση στο παιχνίδι του. Στο 36ο λεπτό η ... κατάρα του Ριτσάρλισον συνεχίστηκε, αφού, παρά τις ντρίμπλες και την πλεονεκτική θέση, καθυστέρησε να σουτάρει προς την εστία και έχασε τη στιγμή για το δεύτερο γκολ της Τότεναμ. Ο Βικάριο χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά σε ένα καλό αριστερό σουτ του Κρίστι λίγο έξω από την περιοχή και στο 45' + 5' ο Μπίλινγκ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με μονοκόμματο αριστερό σουτ!

Ήταν σαφές πως η Μπόρνμουθ ήθελε ν' αντιδράσει και ν' απαντήσει στο γκολ που είχε δεχθεί και με αυτή τη νοοτροπία βγήκε στο γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σεμένιο ήταν απειλητικός και στο 57' έκανε τρομερό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό που λίγο έλειψε να πάει στα δίχτυα του Βικάριο. Ο Πέδρο Πόρο από δεξιά κατάλαβε ότι πρέπει ν' αμυνθεί η ομάδα του και επιχείρησε να το δείξει και με πάθος στους συμπαίκτες του, οι οποίοι με την σειρά τους έπρεπε να κρατήσουν μπάλα και να ξαναφέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Και μόλις έγινε αυτό, ήρθε και το 2-0!

Ο Κουλουσέφσκι ηρέμησε απόλυτα το σύνολο του Ποστέκογλου, όταν στο 63' ο Ουντότζι από αριστερά έπαιξε το 1-2 με τον Σον, πρόλαβε την μπάλα για το γύρισμα και ο «Κούλου» πετάχτηκε πρώτος μπροστά από δύο αμυντικούς για να πλασάρει στα δίχτυα και να γράψει το 2-0! Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με την Τότεναμ πιο χαλαρή πλέον μετά το δεύτερο τέρμα, για να γίνει το 2/3, μετά και την προ εβδομάδας νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κώστας Ζάλιαρης