Λούκας Ντιν: Ένα «ευρωπαϊκό» του βράδυ με τη Βίλα, ξεπέρασε τα… 25 προηγούμενα με Μπαρτσελόνα και Παρί! (vid)

Ο Λούκας Ντιν βρέθηκε σε τρομερό βράδυ στην επιστροφή της Άστον Βίλα στην Ευρώπη και κατέγραψε... χατ-τρικ από ασίστ, έχοντας έτσι μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ σε ένα ματς σε τουρνουά της UEFA, απ’ ότι στα… 25 προηγούμενα, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.  



Λούκας Ντιν: Ένα «ευρωπαϊκό» του βράδυ με τη Βίλα, ξεπέρασε τα… 25 προηγούμενα με Μπαρτσελόνα και Παρί! (vid)

Η επιστροφή της Άστον Βίλα στην Ευρώπη ήταν… ονειρική και, επί της ουσίας, εξασφάλισε την συμμετοχή της στους ομίλους του Conference League, έπειτα από το μεγάλο προβάδισμα που απέκτησε στην έδρα της Χιμπέρνιαν (5-0, 23/08).

Ο Όλι Γουότκινς ήταν ο σούπερ σταρ των «χωριατών», ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, όμως εξίσου σημαντική παρουσία στο παιχνίδι είχε και ο Λούκας Ντιν. Ο Γάλλος αμυντικός «σέρβιρε» και τα τρία γκολ στον Άγγλο επιθετικό και, σε ένα ματς, ξεπέρασε τις ασίστ που είχε συνολικά σε ευρωπαϊκούς αγώνες σε… ολόκληρη την καριέρα του.

 

Μολονότι έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο (Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα, Λιλ) εκείνος είχε «βγάλει» την τελική πάσα για γκολ μονάχα δύο φορές.

Αμφότερες είχαν έρθει στη φάση των ομίλων του Champions League την σεζόν 2015/16, ενώ φορούσε τη φανέλα της Ρόμα. Η πρώτη ήταν σε έναν… Έλληνα και συγκεκριμένα στον Βασίλη Τοροσίδη, όταν οι «τζιαλορόσι» έχασαν με 3-2 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία.

Η δεύτερη είχε έρθει στο ματς με τους «μπλαουγκράνα», σε μια «βαριά» ήττα από τους Καταλανούς (6-1), όπου η δική του άψογη σέντρα για τον Έντιν Τζέκο έφερε το γκολ της τιμής.

Παρά την συνεισφορά του, βέβαια, η Άστον Βίλα φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Μάρκος Ακούνια και ο Ντιν στην μεταγραφή του αλλού, οπότε ενδέχεται να «αποχαιρέτισε» την ομάδα του με ιδανικό τρόπο…

Χρήστος Σκούρας