Τι να την κάνει τη ρεβάνς; «Πεντάρα» από την υπέροχη Βίλα και… πρόκριση στους ομίλους του Conference League! (vids)

Εκπληκτική εμφάνιση από την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι απέναντι στη Χιμπέρνιαν, στο πρώτο ματς των play – off του Europa Conference League και πρόκριση από… τώρα στους ομίλους, μετά το 5-0 στη Σκωτία, με χαρακτηριστική ευκολία. Τρομερός ο Όλι Γουότκινς, που σημείωσε χατ-τρικ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Ντάγκλας Λουίς από τη «λευκή» βούλα.



Τι να την κάνει τη ρεβάνς; «Πεντάρα» από την υπέροχη Βίλα και… πρόκριση στους ομίλους του Conference League! (vids)

Τι και αν η Άστον Βίλα δεν είχε συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση εδώ και 13 χρόνια; Τι και αν κανένας από τους ποδοσφαιριστές που επέλεξε για το ματς με τη Χιμπέρνιαν ο Ουνάι Έμερι, στη βασική του ενδεκάδα, δεν είχε ενηλικιωθεί το 2010;

Ουδεμία σημασία διαδραμάτισαν όλα αυτά για τους εκπληκτικούς «βίλανς», οι οποίοι πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση στη Σκωτία, επικράτησαν με 5-0 και επί της ουσίας, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa Conference League, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με τη μεγαλύτερή τους νίκη ιστορικά, εκτός Αγγλίας.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Όλι Γουότκινς, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με πολύ όμορφη κεφαλιά και αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει στη συνάντηση, μέχρι και τη συμπλήρωση 51 αγωνιστικών λεπτών.

Έκανε το 2-0 από κοντά στο 33’, μετουσιώνοντας σε ασίστ την κεφαλιά του Ντιέγκο Κάρλος και εν συνεχεία ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, όταν στο 51’ σκόραρε από κοντά, έπειτα από πάσα του Λούκας Ντιν.

Ενδιάμεσα, είχε μεσολαβήσει το γκολ του Μπέιλι για το 3-0, στο 42ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα, μετά το εύστοχο πέναλτι του Ντάγκλας Λουίς στο 74’.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Στο ότι η Βίλα προκρίθηκε… ήδη, στο ότι ο Ουνάι Έμερι θα βρίσκεται ξανά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στο ότι η ομάδα του σε δύο ενενηντάλεπτα, έχει σκοράρει αθροιστικά εννέα φορές. Σε Premier League και Europa Conference League, έχοντας συνολικά πέντε διαφορετικούς σκόρερ!

Δημήτρης Μανάκος