Ολόκληρη η ενδεκάδα της Άστον Βίλα ήταν… ανήλικη την τελευταία φορά που η ομάδα έπαιξε Ευρώπη!

Γνωστή έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή σύνθεση της Άστον Βίλα, μετά από 13 χρόνια, με άπαντες να ξεπερνούν το 24ο έτος της ηλικίας τους, αλλά κανέναν να μην θυμάται… καθαρά, την τελευταία φορά που η νυν ομάδα του έπαιξε στην Ευρώπη. Ουδείς άλλωστε είχε ενηλικιωθεί τότε!



Ολόκληρη η ενδεκάδα της Άστον Βίλα ήταν… ανήλικη την τελευταία φορά που η ομάδα έπαιξε Ευρώπη!

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για την επικείμενη αναμέτρηση της Άστον Βίλα με την Χιμπέρνιαν, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προκριματικά του Europa Conference League, με τον Ουνάι Έμερι να καθιστά γνωστή τη σύνθεσή του.

Πρόκειται άλλωστε για μία «ιστορική» ενδεκάδα. Για την πρώτη που παρατάσσει η Άστον Βίλα σε ματς, εκτός αγγλικών συνόρων, για «παρθενική» φορά μετά από 13 χρόνια.

Ποιο είναι λοιπόν το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Το γεγονός πως παρότι ο νεότερος που συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν είναι ο Μούσα Ντιαμπί, στα 24 του χρόνια, δεν υπάρχει ούτε ένας, που να είχε ενηλικιωθεί, όταν οι «βίλανς» έπαιζαν στο UEFA, το 2010.

Οι μεγαλύτεροι άλλωστε ηλικιακά ποδοσφαιριστές είναι 30χρονος Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο Ντιέγκο Κάρλος και ο Λούκας Ντιν. Και από τη στιγμή που άπαντες είναι συνομήλικοι, αυτό σημαίνει πως το 2010, δεν είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους…

Δημήτρης Μανάκος