Ο Χέσκεϊ, ο υπηρεσιακός κόουτς και ο εφιάλτης της Άστον Βίλα την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Ευρώπη

Απόψε στην έδρα της Χιμπέρνιαν, η Άστον Βίλα επιστρέφει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια και αναμφίβολα η περίσταση είναι ιδιαίτερη. Ο Ουνάι Έμερι είναι εξπέρ σε ό,τι αφορά τα τουρνουά της UEFA και με τη δική του αύρα από τις μεγάλες επιτυχίες, θέλει να κάνει τους «χωριάτες» να ξεχάσουν τον εφιάλτη του 2010…  



Ο Χέσκεϊ, ο υπηρεσιακός κόουτς και ο εφιάλτης της Άστον Βίλα την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Ευρώπη

Απόψε, το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ κοντράρεται με τους Σκωτσέζους για τα playoffs του Europa Conference League, έχοντας τον επαναληπτικό στο «Βίλα Παρκ», σε περίπτωση που χρειάζεται η ομάδα αποτέλεσμα. Τότε είναι που θα βοηθήσει τρομερά και ο κόσμος.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως σε αντίστοιχη περίπτωση, την τελευταία φορά, όλα πήγαν λάθος.

Την εποχή που ακόμα βρισκόταν εν ενεργεία ο Εμίλ Χέσκεϊ και ήταν παρτενέρ του Γκάμπι Αγκμπονλαχόρ στην επίθεση της Άστον Βίλα, οι «χωριάτες» υπέστησαν σοκαριστικό αποκλεισμό από την Ραπίντ Βιέννης εντός έδρας.

Ο άλλοτε θρυλικός επιθετικός της Λίβερπουλ που τότε αγωνιζόταν στους «clares» είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του για το 2-1 και το συνολικό 3-2, όμως, τα… φώτα έσβησαν στο «Βίλα Παρκ».

Οι Σονλάιτνερ και Γκάρτλερ σε τρία λεπτά, σκόραραν από μια φορά και η Ραπίντ κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Και αυτός ο εφιάλτης, σημειώθηκε για την Βίλα ελάχιστες μέρες μετά από ντροπιαστική ήττα με σκορ 6-0 από τη Νιούκαστλ στο St. James’ Park.

Τότε, στον πάγκο των «χωριατών» βρισκόταν ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ, τον οποίο ο τότε πρόεδρος, Ράντι Λέρνερ, ήθελε να στηρίξει στην μετά – Μάρτιν Ο’Νιλ εποχή, όμως, το έργο φάνηκε πως ήταν πολύ δύσκολο για τον κόουτς της δεύτερης ομάδας που είχε αναλάβει προσωρινά τους άνδρες…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης