Θες να παρακολουθήσεις θέαμα; Δες τη Ρέξαμ των 6,5 γκολ ανά ματς στη League Two! (vids)

Πριν από την έναρξη της League Two, η Ρέξαμ λογιζόταν ως το απόλυτο φαβορί για να ανέβει στη League One. Τέσσερις αγωνιστικές μετά, άπαντες συνειδητοποιούν πως το εγχείρημα δεν είναι απλό. Αλλά αλήθεια, πόσο όμορφα στο μάτι είναι ως στιγμής τα ματς των Ουαλών στην 4η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου;



Θες να παρακολουθήσεις θέαμα; Δες τη Ρέξαμ των 6,5 γκολ ανά ματς στη League Two! (vids)

Είναι προφανές πως στη Ρέξαμ έχουμε μία… αδυναμία. Είναι μία ομάδα – κόσμημα για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μία ομάδα που περιπλανήθηκε πολύ στις μη επαγγελματικές κατηγορίες, που βρήκε έναν ισχυρό άνδρα να την αγαπά, που τον είδε να πληρώνει και την ίδια να αρχίζει να δημιουργεί ένα αξιοπρόσεκτο οικοδόμημα.

Πέρυσι, πραγματοποίησε μία επική σεζόν στη National League και εξασφάλισε ως πρωταθλήτρια την επιστροφή της στην League Two, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Όλοι θεωρούσαν πως τηρουμένων των οικονομικών δεδομένων της Ρέξαμ, αυτή είναι το βασικό φαβορί για μία back to back άνοδο.

Δεν είναι όμως πάντα τόσο απλά τα πράγματα. Και οι Ουαλοί το συνειδητοποίησαν νωρίς στην 4η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τη Ρέξαμ να μετρά μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα στην πρεμιέρα, στα τέσσερα πρώτα της ματς στην εν λόγω Λίγκα.

Από εκεί και πέρα όμως, το εντυπωσιακότερο της υπόθεσης είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν λάβει χώρα αυτά τα αποτελέσματα. Διότι το παθητικό τερμάτων της Ρέξαμ μετά από 360 αγωνιστικά λεπτά, είναι… 13-13. Φαντάζει απίθανο, αλλά είναι πραγματικότητα.

Έχουν επιτευχθεί στις αναμετρήσεις 26 γκολ αθροιστικά. Σκοράρει ή δέχεται γκολ δηλαδή ανά 6,5 φορές ανά ματς. Κάποια ομάδα πανηγυρίζει στο ματς της Ρέξαμ, είτε η ίδια είτε η αντίπαλός της, περισσότερες από έξι φορές. Το 5-5 με τη Σουίντον αποτελεί το αποκορύφωμα όλης αυτής της ιστορίας, με τη Ρέξαμ νωρίτερα να έχει καταγράψει τη νίκη με 4-2 επί της Γουόλσολ, το… νορμάλ 1-1 στην έδρα της Γουίμπλεντον και την ήττα με 5-3 στο «Racecourse Ground», στην 1η αγωνιστική από τη Μίλτον Κέινς Ντονς.

 

Ο ορισμός του θεάματος είναι οι Ουαλοί. Και αν ο στόχος δεν επιτευχθεί άμεσα, και αν δεν καταφέρουν να ανέβουν στην πρώτη τους σεζόν στη League Two, θα έχουν να λένε για την ομορφιά του ποδοσφαίρου που μας έχουν προσφέρει…

Δημήτρης Μανάκος