Πάλεψε πολύ, το άξιζε ακόμη περισσότερο και το πήρε η Άρσεναλ! (vids)

Τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Premier League πανηγύρισε η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας, χάρη στο γκολ του Μαρτίν Έντεγκααρντ από το σημείο του πέναλτι. Δυσκολεύτηκαν οι «κανονιέρηδες», που έχουν παράπονα από τη διαιτησία για την αποβολή του Τομιγιάσου. Πάλεψαν κάθε φάση οι «κανονιέρηδες», δεν απείλησε ιδιαίτερα, ούτε με το αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα του Χότζον.



Πάλεψε πολύ, το άξιζε ακόμη περισσότερο και το πήρε η Άρσεναλ! (vids)

Μπορεί η… στατιστική να «έλεγε» ως στιγμής πως μόνο η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπράιτον είχαν κάνει το 2Χ2 στην Premier League, όμως η Άρσεναλ μετέβη στο πρώτο φετινό ντέρμπι της στο Λονδίνο, στο «Σέλχαρστ Παρκ», αποφασισμένη να δημιουργήσει.. τριάδα στον βαθμολογικό πίνακα.

Το εγχείρημα δεν ήταν απλό, η Κρίσταλ Πάλας του Ρόι Χότζον είναι πάντα μαχητική, αλλά ο Μικέλ Αρτέτα κατάφερε να οδηγήσει και πάλι την ομάδα του στο «διπλό» στο εν λόγω γήπεδο, μετά το 2-0 της περσινής πρεμιέρας.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Στο 2ο λεπτό έλαβε χώρα η πρώτη καλή στιγμή του ματς, με τον Μαρτινέλι να μην προλαβαίνει να καταγράψει τελική προσπάθεια. Ό,τι κατάφερε να πράξει δηλαδή ο Ενκέτια στο 29’, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, προτού έρθει λίγο αργότερα, η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

 Ο Έντι Ενκέτια πήρε στο 36ο λεπτό μία εξαιρετική πάσα από τον Ράις εντός περιοχής, αλλά… κατάφερε να μην βρει καν εστία, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τζόνστοουν.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ήρθε στο 42’, με τον Μαρτίν Έντεγκααρντ να σουτάρει, καταγράφοντας την πρώτη εντός εστίας τελική προσπάθεια της ομάδας του, αλλά τον γκολκίπερ των «αετών» να αντιδρά σωστά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έδειξαν μία διάθεση να προσπαθήσουν να φανούν περισσότερο απειλητικοί, αλλά σύντομα, η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων έκανε την εμφάνισή της.

Ο Ενκέτια κέρδισε πέναλτι, έπειτα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Μαρτινέλι στο 50’ και ο Έντεγκααρντ το μετουσίωσε σε γκολ, στο πρώτο του φετινό με την ομάδα του, με την «παρθενική» του εκτέλεση στο «Νησί» και συνολικά τη δεύτερη της καριέρας του.

Όλα έδειχναν πως ξεκαθαρίζουν πιο απλά από ό,τι θα πίστευε στην ανάπαυλα η Άρσεναλ, αλλά η φάση του 65ου λεπτού αποδείχθηκε… κομβική.

Ο Τομιγιάσου αποβλήθηκε σε μία αμφισβητούμενη φάση, με μία… πολύ αυστηρή, δεύτερη κίτρινη κάρτα και από εκεί και πέρα, η Κρίσταλ Πάλας ξεκίνησε να επιτίθεται κατά ριπάς.

Ο Αρτέτα όμως έκανε ό,τι χρειαζόταν, προκειμένου η ομάδα του να διαχειριστεί ορθολογικά το προβάδισμά της. Έριξε στο ματς τον Ζορζίνιο και τον Γκάμπριελ, μπήκαν στο φινάλε ο Κίβιορ με τον Ζιντσένκο, οι «αετοί» είχαν μόνο μία καλή κεφαλιά μέχρι και το 90’, και με το τελικό 1-0, η Άρσεναλ πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό», ούσα στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με την Μπράιτον και το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Δημήτρης Μανάκος