Όσα πέναλτι έδωσε πέρυσι από τον VAR ο Άτγουελ, καταλόγισε σε… 48 ώρες για τις ελληνικές ομάδες! (vids)

Δεν σφυρίζει εύκολα πέναλτι ο Στιούαρτ Άτγουελ. Πέρυσι, καταλόγισε πέντε σε 39 αναμετρήσεις. Δεν δίνει επίσης την εσχάτη των ποινών, όταν βρίσκεται στον VAR. Μόλις δύο είχε υποδείξει πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν της Premier League. Όσα έδωσε δηλαδή για χάρη Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, μέσα σε μόλις 48 ώρες…  



Όσα πέναλτι έδωσε πέρυσι από τον VAR ο Άτγουελ, καταλόγισε σε… 48 ώρες για τις ελληνικές ομάδες! (vids)

Σε μία… δαιμονιώδη σύμπτωση, ο «σωτήρας» του Παναθηναϊκού αλλά και της ΑΕΚ είναι το ίδιο πρόσωπο. Αμφότεροι χρειαζόντουσαν ένα γκολ, κόντρα σε Μαρσέιγ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα, και σε δύο περιπτώσεις όπου ο πρώτος διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ελληνικής ομάδας, ήρθε ο… VAR για να διορθώσει το λάθος.

Ποιο είναι όμως το… τρελό της υπόθεσης; Ότι και στα δύο παιχνίδια στην αίθουσα του βίντεο ήταν υπεύθυνος ο ίδιος άνθρωπος: ο Στιούαρτ Άτγουελ, ο οποίος συμβούλευσε τον «άρχοντα» του αγώνα ότι θα έπρεπε να επανεξετάσει τις φάσεις, καθώς υπήρχε παράβαση.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Φώτης Ιωαννίδης μείωσε για τον Παναθηναϊκό στην έδρα της Μαρσέιγ, προτού οι «πράσινοι» αντέξουν στην παράταση και οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι, για να πανηγυρίσουν μία «ιστορική» πρόκριση.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο Άτγουελ δεν δίστασε να κάνει το παιχνίδι της ΑΕΚ… ροντέο, ένα λεπτό πριν οδηγηθούμε στην παράταση. Ο Αραούχο ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Λιούμπισιτς και ο Άγγλος είχε ακριβώς την ίδια γνώμη από τον VAR. Κάλεσε τον διαιτητή να το δει, εκείνος το υπέδειξε και παρά την αστοχία του Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ προκρίθηκε χάρη στο γκολ του Ντομαγκόι Βίντα στην επαναφορά.

Το πιο… ακραίο όμως στην όλη διαδικασία είναι πως ο Άτγουελ, ο οποίος καταλόγισε δύο πέναλτι, μέσα σε 48 ώρες, για χάρη των ελληνικών ομάδων που εν τέλει προκρίθηκαν, είχε δώσει τον ίδιο αριθμό πέναλτι ως «βαρίστας», σε ολόκληρη την περσινή σεζόν της Premier League.

Και μάλιστα, στο ίδιο παιχνίδι. Στην εντός έδρας συνάντηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Φούλαμ, με τον Αντρές Περέιρα και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, να σκοράρουν από τα «11» βήματα.

Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να πούμε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που ο εν λόγω διαιτητής συμβούλευσε για παράβαση πέναλτι από τον VAR, εντός του 2023, σε Ευρώπη και Premier League. Όσον αφορά για τα πέναλτι που έχει σφυρίξει ως πρώτος διαιτητής, στο νέο ημερολογιακό έτος, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου; Τρία στην Premier League και… δύο για ισάριθμες ελληνικές ομάδες, σε… 48 ώρες.

Δημήτρης Μανάκος