Λίβερπουλ: Η «φλόγα» των Νοτιαμερικανών φέρνει επιπόλαια λάθη και… κόκκινες κάρτες! (vids)

Οι Νοτιοαμερικάνοι χαρακτηρίζονται για την επιθετικότητα τους και τη «φλόγα» που… κρύβουν μέσα τους και κάτι τέτοιο έχει γίνει σαφές και στη Λίβερπουλ. Τρεις, κατά κάποιον τρόπο, επιπόλαιες ενέργειες από παίκτες που προέρχονται από εκεί, έχουν αποφέρει τις τελευταίες ισάριθμες κόκκινες κάρτες στο «Άνφιλντ».



Λίβερπουλ: Η «φλόγα» των Νοτιαμερικανών φέρνει επιπόλαια λάθη και… κόκκινες κάρτες! (vids)

Το πάθος είναι κάτι το οποίο χρειάζονται όλοι οι ποδοσφαιριστές, ωστόσο αυτό είναι εύκολο πολλές φορές να σε αποπροσανατολίσει και να σε κάνει να… μη σκέφτεσαι καθαρά. Αυτή η λέξη προσδιορίζει πολύ εύστοχα όσους παίκτες έχουν «βγει» από μία χώρα της Λατινικής Αμερικής και αυτό είναι κάτι που στη συνέχεια το μεταφέρουν και στην Ευρώπη.

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Μπόρνμουθ (19/08), ωστόσο έχασε τον Αλέξις ΜακΆλιστερ, ο οποίος δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα όπου σήκωσε ψηλά το πόδι του. Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε με πολύ δύναμη και με απότομο τρόπο στη φάση και ο διαιτητής τον τιμώρησε, στέλνοντας τον από το 58o λεπτό στα αποδυτήρια.

Έτσι, έγινε ο τρίτος παίκτης που αφήνει τους «ρεντς» να αγωνιστούν με… 10 στο «Άνφιλντ», έπειτα από δύο άλλους που έχουν καταγωγή από την ίδια ήπειρο. Ο Ντάργουιν Νούνιες είχε πραγματοποιήσει το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στην έδρα της νέας του ομάδας την περασμένη αγωνιστική περίοδο, καθώς υπέπεσε σε ένα… αφελές σφάλμα.

Ο Γιοακίμ Άντερσεν τον προκάλεσε και ο Ουρουγουανός του έριξε… κουτουλιά, με τον «άρχοντα» του αγώνα να τιμωρεί την ενέργεια του και να τον αποβάλλει. Προηγουμένως, ο πρώτος χρονικά εκ των τριών, ήταν ο Άλισον, ο οποίος έκανε έναν λάθος υπολογισμό και είδε τον Λεάντρο Τροσάρ να τον… πιάνει στον ύπνο.

Ο Βραζιλιάνος είχε βγει αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του, ο Βέλγος επιχείρησε να τον κρεμάσει και ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ σταμάτησε την προσπάθεια του με τα χέρια…

Χρήστος Σκούρας