Τι ματς έκανε ο Μπισούμα με τη Γιουνάιτεντ, με highlight την... ποδιά στον Καζεμίρο; (vids)

Το καλύτερό του ματς με την Τότεναμ πραγματοποίησε αδιαμφισβήτητα ο Ίβες Μπισούμα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον μέσο των Λονδρέζων να αποδεικνύει, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, για ποιον λόγο η Μπράιτον τον κοστολόγησε με 50 εκατομμύρια λίρες.



Τι ματς έκανε ο Μπισούμα με τη Γιουνάιτεντ, με highlight την... ποδιά στον Καζεμίρο; (vids)

Η αλήθεια είναι πως δεν αντιληφθήκαμε ποτέ για ποιον λόγο ο Ίβες Μπισούμα κόστισε 50 εκατομμύρια στην Τότεναμ από την Μπράιτον. Για ποιον λόγο δηλαδή οι Λονδρέζοι επέλεξαν να δαπανήσουν τόσα πολλά χρήματα για χάρη του, αν δεν τον υπολογίζουν.

Διότι ναι μεν οι εμφανίσεις του Μπισούμα με τους «γλάρους» ανέβασαν κατακόρυφα την τιμή του, αλλά όταν ο Αντόνιο Κόντε αποτέλεσε προπονητή της Τότεναμ, ο Μπισούμα ήταν… εξαφανισμένος. Έπαιζε ελάχιστα, δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει ποτέ για τον επαγγελματισμό που τον διέπει.

Δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί, ενώ πρόσφατα, υπήρξαν δηλώσεις του που είχαν κατακριθεί ιδιαίτερα, όταν υπερασπίστηκε με υπερβολικό - ίσως - ζήλο, τη μετακίνησή του στην Τότεναμ, αποκαλώντας την μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

Από εκεί και πέρα, η άφιξη του Άγγελου Ποστέκογλου στο Λονδίνο, έδειξε να αλλάζει ολότελα την ψυχοσύνθεση του Μπισούμα. Ένιωσε για πρώτη φορά σημαντικός στην Τότεναμ και θέλησε να εξαργυρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη που έλαβε από τον Ελληνοαυστραλό προπονητή.

Ξεκινά βασικός στην πρεμιέρα, κόντρα στη Γουέστ Χαμ, και είναι πραγματικά εκπληκτικός. Αναδεικνύεται ως ο πολυτιμότερος της συνάντησης, παρά το γεγονός πως η ομάδα του δεν κερδίζει και έχει βρεθεί πίσω στο σκορ, «κυνηγώντας» έστω και το τελικό 2-2.

Στην δεύτερη αγωνιστική της Premier League όμως, ο Μπισούμα είναι καλύτερος από ποτέ. Είναι ξανά ο MVP, είναι απίστευτος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κυριαρχεί σε κάθε μπάλα και δικαιώνει πλήρως τον Άγγελο Ποστέκογλου, με τον οποίο μετρά δύο βραβεία μετά το τέλος της εκάστοτε συνάντησης, σε ισάριθμες αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την κορυφαία στιγμή του; Οι Άγγλοι ξεχωρίζουν ένα τακουνάκι - ποδιά μπροστά στον Καζεμίρο. Βρίσκεται με πλάτη προς την εστία, βλέπει την κίνηση του συμπαίκτη του και τον βρίσκει κάτω από τα πόδια του Βραζιλιάνου. Μία στιγμή ατομικής ποιότητας. Απλώς, ο Ιβές Μπισούμα είχε αναρίθμητες τέτοιες στο ντέρμπι του Λονδίνου και η «αναγέννησή» του με τον Άγγελο Ποστέκογλου, είναι γεγονός!

Δημήτρης Μανάκος