Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό η Αγγλία - Στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά η Ισπανία! (vids)

Σε ένα ματς για «γερά» νεύρα και σε έναν τελικό που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ιστορικά, η Ισπανία κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, επικρατώντας της Αγγλίας με 1-0. Το νικητήριο γκολ η Καρμόνα, απέκρουσε πέναλτι, αλλά δεν ήταν αρκετό η Ερπς.



Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό η Αγγλία - Στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά η Ισπανία! (vids)

Προσπάθησε, το ήθελε πολύ, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της, λίγους μήνες μετά την κορυφή στην Ευρώπη, η Αγγλία της Σαρίνα Βίγκμαν.

Οι «λέαινες» συνάντησαν την Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών, σε ένα πρωτοεμφανιζόμενο ζευγάρι στην εν λόγω φάση του θεσμού από το 1991 και έπειτα, αλλά οι Ισπανίδες έμοιαζαν ανώτερες και πιο έτοιμες.

Συγκεκριμένα, η Αγγλία ήταν αυτή που είχε χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, στο 16ο λεπτό με το σουτ της Λόρεν Χεμπ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

 

 

Παρόλα αυτά, η Ισπανία πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι, μετά από μία εξαιρετική συνεργασία, η οποία βρήκε τελική αποδέκτη την Καρμόνα Γκαρσία από τα αριστερά. Εκείνη έκανε το διαγώνιο σουτ και νίκησε την Ερπς για το 1-0 στο 29’, βρίσκοντας δίχτυα για τη χώρα της, όπως και στον ημιτελικό του Μουντιάλ.

 

 

Από εκεί και πέρα, οι «λέαινες» ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν πιο πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν βρήκαν δίχτυα στη μία μόλις τελική εντός εστίας, που κατέγραψαν στην επανάληψη. Στάθηκαν τυχερές στο 70’, με την απόκρουση πέναλτι της Μέρι Ερπς στην Ερμόσο, αλλά το 1-0 σε βάρος τους διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με την Ισπανία να κατακτά το «παρθενικό» Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών στην ιστορία της.

 

 

Δημήτρης Μανάκος