Τι είναι «ντέρμπι»; Αντιλαμβάνεστε τι πήγε και έκανε… ξανά η Γουίγκαν στην έδρα της Μπόλτον;

Απίστευτη Γουίγκαν, συγκλονιστική εμφάνιση της ομάδας του Σον Μαλόνεϊ και δεύτερη διαδοχική νίκη στην έδρα της Μπόλτον, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και πάλι με 4-0 και τρία γκολ από το ημίχρονο. Όπως και το 2021. Χωρίς αφαίρεση βαθμών τότε. Με αφαίρεση βαθμών… τώρα!



Τι είναι «ντέρμπι»; Αντιλαμβάνεστε τι πήγε και έκανε… ξανά η Γουίγκαν στην έδρα της Μπόλτον;

Την καλύτερή της φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε η Γουίγκαν, η οποία επικράτησε με 4-0 της Μπόλτον στο ντέρμπι του Λάνκασαϊρ και «διέσυρε» με χαρακτηριστική άνεση την αντίπαλό της, όπως άλλωστε είχε πράξει, ακριβώς με το ίδιο σκορ, και πριν από δύο χρόνια.

Μπήκε καλύτερα στο ματς, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, από τη στιγμή που είχε εκκινήσει τη σεζόν με -8 και μετρούσε δύο νίκες και μία ισοπαλία στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά μην ξεχνάμε πως απέναντί της είχε την πρωτοπόρο της League One.

Καθόλου όμως δεν την επηρέασε το εν λόγω γεγονός. Ο Γουάικ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό και ο Χάμφρις άρχισε να… προειδοποιεί για το τι αναμένεται να ακολουθήσει, σκοράροντας στο 24ο λεπτό για το 2-0.

Ακολούθησε και τρίτο γκολ, πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, ξανά με τον Χάμφρις, για να έρθει ο Γουάικ και να διαμορφώσει το τελικό 4-0, στο 75’.

Πρόκειται για την πρώτη φορά ιστορικά που η Γουίγκαν κερδίζει δύο φορές την Μπόλτον εκτός έδρας, σε συνεχόμενες αναμετρήσεις. Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης; Πως όπως και τον Οκτώβριο του 2021, έτσι και τώρα, οι «latics» είχαν επικρατήσει ξανά με 4-0, στο ίδιο γήπεδο!

Δημήτρης Μανάκος