Από την U-18 με την Εθνική στην… Championship: Γούτας και Σιώπης μαζί στο «Κινγκ Πάουερ»!

Μανώλης Σιώπης και Δημήτρης Γούτας. Δημήτρης Γούτας και Μανώλης Σιώπης. Στην αποστολή αμφότεροι για το ματς στο «Κινγκ Πάουερ». Σε μία συνύπαρξη που ξεκίνησε σε ένα φιλικό στην Ουκρανία, τον Ιανουάριο του 2012, με τα χρώματα της Εθνικής, και συνεχίζεται μέχρι και το «Νησί», 11 χρόνια αργότερα!



Από την U-18 με την Εθνική στην… Championship: Γούτας και Σιώπης μαζί στο «Κινγκ Πάουερ»!

Πόσο όμορφα μπορεί να αισθάνονται τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Δημήτρης Γούτας και ο Μανώλης Σιώπης; Δύο παιδιά που πέρυσι αγωνίζονταν στην Τουρκία, σε διαφορετικές ομάδες και αισίως, είναι συμπαίκτες, για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο.

Γνωρίζονται όμως. Γνωρίζονται πολύ καλά. Ακόμη και αν έχουν συνυπάρξει μόλις σε 15 αναμετρήσεις σε ολόκληρη την καριέρα τους. Διότι η πρώτη φορά που βρέθηκαν στο γήπεδο μαζί έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2012 και στην ήττα της Εθνικής μας ομάδας U-18 από την Ουκρανία με 5-1 και η τελευταία, στην ήττα της ανδρικής ομάδας της Ελλάδας με 1-0 από την Ισπανία, προ διετίας.

Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει δύο χρόνια, στα οποία οι βίοι τους ήταν παράλληλοι. Πάντα βρίσκονταν κοντά, αλλά ποτέ δεν ήταν συμπαίκτες. Και η μοίρα έμελλε να τους φέρει και πάλι μαζί με έδρα την Κάρντιφ, με τους δύο Έλληνες να έχουν περάσει μαζί από την Εθνική U-18, U-19, U-21, την πρώτη ομάδα και πλέον την ουαλική πρωτεύουσα.

Ο Ερόλ Μπουλούτ είχε μόλις μία ημέρα με τον Μανώλη Σιώπη στην διάθεσή του, αλλά τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Κάρντιφ. Και κάπως έτσι, οι Ουαλοί έχουν στη σύνθεσή τους στο «Κινγκ Πάουερ» με αντίπαλο τη Λέστερ, τον Δημήτρη Γούτα και στον πάγκο τον Μανώλη Σιώπη!

Δημήτρης Μανάκος