Μόνο δύο «νεοφώτιστοι» κινδύνευσαν περισσότερο από την… Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να εξασφάλισε την νίκη στην πρεμιέρα της απέναντι στη Γουλβς (1-0, 14/08), ωστόσο η αμυντική της παρουσία δεν πρέπει να άφησε ικανοποιημένο τον Έρικ Τεν Χαγκ. Φάνηκε αρκετά ευάλωτη, ειδικά στις αντεπιθέσεις, και μόνο δύο εκ των «νεοφώτιστων» είδαν την εστία τους να απειλείται περισσότερο…



Μόνο δύο «νεοφώτιστοι» κινδύνευσαν περισσότερο από την… Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα

Η κεφαλιά του Ραφαέλ Βαράν είναι αυτή που έκανε την διαφορά και… λύτρωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίνοντας της την νίκη επί της Γουλβς. Παρ’ όλα αυτά, οι «κόκκινοι διάβολοι» προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους, είχαν αρκετά ζητήματα αμυντικά και είδαν τους «λύκους» να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, δίχως όμως να τα καταφέρνουν.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ αναμφίβολα θα έχει… πονοκεφάλους από τα όσα είδε, αφού η ομάδα του δέχθηκε 23 (!) σουτ στο ματς, με τον Αντρέ Ονάνα να κάνει έξι καθοριστικές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος… μονάχα δύο σύλλογοι απειλήθηκαν περισσότερο, καθώς η Μπράιτον επιχείρησε 27 τελικές προσπάθειες απέναντι στη Λούτον και η Κρίσταλ Πάλας 24 με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι δύο «νεοφώτιστοι» είχαν αμφότεροι χαμηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας (35%) και είναι λογικό να κινδύνευσαν αρκετά, αγωνιζόμενοι με ομάδες πιο ποιοτικές από αυτές.

Εντούτοις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε 51% κατοχή και μολονότι σε μεγάλο βαθμό ήλεγχε το παιχνίδι, ήταν άκρως ευάλωτη στις αντεπιθέσεις και η Γουλβς έφτιαξε πολλές φάσεις με αυτόν τον τρόπο.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ άρχισε και πέρυσι τις υποχρεώσεις της στο «Ολντ Τράφορντ» με προβληματική εμφάνιση (ήττα 2-1 από την Μπράιτον), προτού ο Ολλανδός καταφέρει να «στρώσει» τους παίκτες του, κάτι που φαίνεται πως θα κληθεί να κάνει εκ νέου…

Χρήστος Σκούρας