Ο Φόντεν δεν παίζει απλά για τις συμμετοχές, κατακτά κάθε διοργάνωση στην οποία έχει συμμετοχή!

Φυσικά όλα γίνονται με την τρομερή βοήθεια των συμπαικτών και την κατάλληλη καθοδήγηση του κόουτς, όμως, όταν έχεις άστρο όπως ο Φιλ Φόντεν, τότε στο τέλος της διαδρομής υπάρχει μόνο η κούπα και το μετάλλιο του θριαμβευτή σε κάθε τουρνουά!



Ο Φόντεν δεν παίζει απλά για τις συμμετοχές, κατακτά κάθε διοργάνωση στην οποία έχει συμμετοχή!

Ο Άγγλος επιθετικός που πήρε φανέλα βασικού από τον Πεπ Γκουαρδιόλα το βράδυ της Τετάρτης στο “Γ. Καραϊσκάκης” και ουσιαστικά βρέθηκε από δεξιά, μπροστά από τον Πάλμερ, για πρώτη φορά βίωνε την αναμέτρηση ενός Super Cup Ευρώπης. Και λογικό, άλλωστε, αφού η Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της αναρριχήθηκε στην κορυφή της Γηραιάς ηπείρου με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας φτάσει ξανά μια ανάσα από εκεί το 2021, αλλά είχε ηττηθεί από την Τσέλσι στο Πόρτο.

Τώρα, τα πάντα είναι διαφορετικά για τους “πολίτες” που με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην άκρη του πάγκου μετρούν 15 τίτλους και στην πρώτη τους προσπάθεια για το Super Cup, το πήραν κι αυτό!

Η παρουσία του Φιλ Φόντεν στο παιχνίδι του “Γ. Καραϊσκάκης” ήταν καταλυτικής σημασίας, δεδομένου πως ο 23χρονος επιθετικός έχει ποδοσφαιρική μοίρα που του επιτρέπει να παίρνει το μετάλλιο του νικητή, σε οποιαδήποτε διοργάνωση δίνει το “παρών” ως μέλος της Μάντσεστερ Σίτι!

Στη συλλογή του, μετρά 15 τίτλους, όλους φυσικά ως κομμάτι των “γαλάζιων” το Μάντσεστερ, με τον μέσο όρο του να κυμαίνεται στο ένα τρόπαιο ανά 14,7 παιχνίδια! Εξωφρενικό!

Δημήτρης Μανάκος