Το πήρε και αυτό η Σίτι του Πεπ - Έκανε το 4/4 με το Super Cup στο Φάληρο! (vids)

Τα σάρωσε όλα! Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε και το Super Cup στην ιστορική διεξαγωγή του παιχνιδιού με την Σεβίλλη στην Ελλάδα και το "Γ. Καραϊσκάκης"! Οι "πολίτες" μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, επιβλήθηκαν 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι κι έτσι μετά το τρεμπλ με πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησαν και αυτό το ευρωπαϊκό τρόπαιο!



Το πήρε και αυτό η Σίτι του Πεπ - Έκανε το 4/4 με το Super Cup στο Φάληρο! (vids)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε φανέλα βασικού στον Γκβάρντιολ για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι τη φετινή σεζόν και τοποθέτησε στα χαφ τον Κόβασιτς μαζί με τον Ρόδρι και τον Πάλμερ, ο οποίος κινήθηκε πίσω από τον Φόντεν.

Ο τελευταίος ήταν από δεξιά στην επίθεση, με τον Χάαλαντ στην κορυφή και τον Γκρίλις από αριστερά. Και παρά την πίεση που άσκησαν οι τρεμπλούχοι της περασμένης σεζόν στα καρέ των Σεβιγιάνων, οι Ανδαλουσιανοί έδειξαν εξ αρχής ότι δεν ήθελαν πολλές ευκαιρίες και χώρους για να κάνουν την ζημιά. Κι αφού δεν την έκαναν στο 5ο λεπτό, όταν το γέμισμα από δεξιά βρήκε μεν αποδέκτη, αλλά δεν έγινε τελική, ήρθε το γκολ στο 25' από τον Εν Νεσίρι. Με παλικαρίσια κεφαλιά ανάμεσα σε Άκε και Γκβάρντιολ νίκησε τον Έντερσον που απλά παρακολούθησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του.

Ούτε ο Ρόδρι, ούτε ο Κόβασιτς μπορούσαν στο πρώτο μέρος να βρουν τον ρυθμό που θα ήθελαν, ο Γκρίλις από αριστερά επιχείρησε να πάρει προσπάθειες αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ, εκτός κλίματος είχε διατηρηθεί ο Χάαλαντ. Ο Ακάντζι πατούσε λίγο πιο μπροστά από την συνηθισμένη θέση του, προκειμένου να ενισχύσει τα χαφ, όμως, οι Σεβιγιάνοι συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα.

Ο Οκάμπος από αριστερά στο δεύτερο μέρος άρχισε τις κούρσες κι έπειτα από μια τέτοια ο Εν Νεσίρι απέναντι από τον Έντερσον νικήθηκε σε χαμηλό πλασέ που θα μπορούσε να έχει βάλει ακόμα πιο δύσκολα στη Σίτι για τα υπολειπόμενα λεπτά του ματς. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε έπρεπε να είναι μόνιμα σε εγρήγορση για τις ταχύτατες επιθέσεις των Ανδαλουσιανών με στόχο τον Εν Νεσίρι στην περιοχή.

Κι όμως, στο 63ο λεπτό, από μια πολύ απλή και παντελώς ακριβή σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι από τον Ρόδρι, ο Πάλμερ με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1! Ο μικρός μετά το παιχνίδι του Community Shield, “χτύπησε” και στο Super Cup και μάλιστα σε καίριο σημείο, αφού η Σεβίλλη είχε το μομέντουμ προσπαθώντας να τελειώσει το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις. Η ισοφάριση έδωσε το θάρρος στη Σίτι να κλείσει εντελώς την Σεβίλλη, είχε ευκαιρίες, πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά το φετινό Super Cup στο “Γ.Καραϊσκάκης” κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, στις πέντε εκτελέσεις των “πολιτών” οι Χάαλαντ, Άλβαρες, Κόβασιτς, Γκρίλις και Γουόκερ ήταν εύστοχοι και ο Γκούντελι στο 5ο πέναλτι της Σεβίλλης πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι, για να καταλήξει και αυτό το τρόπαιο στα χέρια των παικτών της Σίτι και του Πεπ Γκουαρδιόλα!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης