Το δώρο στον παππού και... ο φωτογράφος: Κάπως έτσι ο Αρτέτα κάνει οικογένεια την Άρσεναλ (vid)

Μπορεί ορισμένες φορές να μην του φαίνεται, αλλά από κάτι μικρά πράγματα, ο Μικέλ Αρτέτα επιβεβαιώνει όσους τον χαρακτηρίζουν ιδανικό στο man management και το αίσθημα της ευφορίας για τους παίκτες του στην Άρσεναλ. Όσα έκανε κατά τη διάρκεια των υπογραφών με τον Ράγια, το αποδεικνύουν γι' αλλη μια φορά, έχοντας εκτελέσει μέχρι και καθήκοντα... φωτογράφου.



Το δώρο στον παππού και... ο φωτογράφος: Κάπως έτσι ο Αρτέτα κάνει οικογένεια την Άρσεναλ (vid)

Ο Ισπανός κόουτς των «κανονιέρηδων» δέχθηκε όλη την οικογένεια του Νταβίντ Ράγια στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, με τον 27χρονο πορτιέρε να ολοκληρώνει τη μεταγραφή του από την Μπρέντφορντ, αρχικά με δανεισμό για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και με τη νέα του ομάδα να έχει οψιόν αγοράς του.

Κατά τη διάρκεια των υπογραφών και των απαραίτητων αναμνηστικών φωτογραφιών, αλλά κι εκείνων για την επίσημη παρουσίαση του παίκτη και την ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του κλαμπ, ο Μικέλ Αρτέτα έδειξε πως πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος.

Ναι, θα βάλει τις φωνές από τον πάγκο. Ναι, θα κλείσει η φωνή του στα δύσκολα. Ναι, θα πιέσει και θα έχει ένταση στ' αποδυτήρια όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Αλλά ο κάθε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ ξέρει ότι θα τον έχει στο πλευρό του.

Από το πιο σοβαρό, όπως για παράδειγμα η αποβολή της συζύγου του Ράμσντεϊλ, με το περιστατικό να έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα από τον Άγγλο τερματοφύλακα, μέχρι... το δωράκι που συγκίνησε τον παππού του Ράγια και τις φωτογραφίες.

Ο κόουτς των «κανονιέρηδων» έπειτα και από συνεννόηση με τους ανθρώπους του κλαμπ είχε ετοιμάσει ένα σπέσιαλ δώρο στον παππού του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας. Μια φανέλα με το όνομα “Χοακίν” στην πλάτη, με τον Αρτέτα να τον αγκαλιάζει και να του δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια. Και ο παππούς δεν ήθελε τίποτα άλλο, πέρα από μια φωτογραφία για να έχει να θυμάται την ευτυχισμένη του στιγμή.

Λίγο αργότερα, ο Ράγια ήθελε να βγει φωτογραφία με την κοπέλα του που είναι δίπλα του σε καλές και κακές στιγμές, με τον Αρτέτα να παίρνει το κινητό και την πρωτοβουλία να τους βοηθήσει! Ο κόουτς, έκανε τον φωτογράφο, για να δείξει στον παίκτη του πως είναι εκεί. Και πως αντιλαμβανόταν την χαρά του ζευγαριού που επίσης ήθελε να έχει τη στιγμή όλη δική του. Και να θυμάται εκείνο το περιστατικό με ακόμα περισσότερη χαρά και ενθουσιασμό, αφού ο προπονητής δέχθηκε σαν... φίλος να τους βγάλει μια φωτογραφία!

Κώστας Ζάλιαρης