Καταλαβαίνετε την επίδραση της Ρέξαμ; Ο Τσιμάνγκα αφήνει τη League One και κατεβαίνει κατηγορία για χάρη της!

Τρομερή είναι η επίδραση που έχει η Ρέξαμ στον χώρο του ποδοσφαίρου, μετά την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την περίπτωση του Τσιμάνγκα, αδιαμφισβήτητα δεν υφίσταται.



Καταλαβαίνετε την επίδραση της Ρέξαμ; Ο Τσιμάνγκα αφήνει τη League One και κατεβαίνει κατηγορία για χάρη της!

Πρόκειται για τον πρώην σέντερ φορ της Τσέστερφιλντ. Μίας ομάδας που διεκδίκησε πέρυσι μέχρι και την τελευταία ημέρα την άνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά έπεσε πάνω στη Νοτς Κάουντι, δεν τα κατάφερε και εν τέλει συνεχίζει στη National League.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον τέως επιθετικό της, Καμπόνγκο Τσιμάνγκα, ο οποίος από την 1η Ιουλίου και έπειτα ανήκει στην Πιτέρμπορο της 3ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας αγωνιστεί εκεί με τη μορφή δανεισμού, από τον Φεβρουάριο και έπειτα.

Είναι σημαντικός για εκείνη, έχει ήδη καταγράψει μία συμμετοχή στις δύο πρώτες αγωνιστικές της League One, όμως το μυαλό του δεν βρίσκεται στο club που εκπροσωπεί. Τι σκέφτεται; Τη Ρέξαμ. Την ομάδα του Ράιαν Ρέινολντς, η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή, αγωνίζεται στην 4η κατηγορία του «Νησιού».

Και όμως. Έχει την ικανότητα να προσελκύει ονόματα. Και για τον λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην αγορά, με τους Ουαλούς να καταθέτουν πρόταση μισού εκατομμυρίου στην Πιτέρμπορο για να πάρουν τον Τσιμάνγκα.

Μπορούν να το κάνουν και η πρόθεση του παίκτη είναι να μεταβεί στο «Racecourse Ground». Δεν έχει άλλωστε καμία σημασία στο μυαλό του που θα «κατέβει» μία κατηγορία, πηγαίνοντας από τη League One στη League Two. Τον απασχολεί μόνο πως θα φορά τη φανέλα της Ρέξαμ!

Δημήτρης Μανάκος