Ιβάν Τόνεϊ μείνε ήσυχος, οι Γουισά και Εμπουεμό κρατούν το «τιμόνι»!

Απουσιάζει και θ' απουσιάζει για πολύ ακόμα. Κι όμως, ο Τόμας Φρανκ και οι οπαδοί της Μπρέντφορντ δεν φοβούνται για το σκοράρισμα. Υπάρχουν άλλοι που το 'χουν πάρει πάνω τους. Και που θα έχουν και βοήθειες. Οι “bees” όσο δεν θα έχουν τον Ιβάν Τόνεϊ διαθέσιμο, θα στηρίζονται στους Γουισά και Εμπουεμό που δείχνουν ότι αντέχουν το βάρος.



Ιβάν Τόνεϊ μείνε ήσυχος, οι Γουισά και Εμπουεμό κρατούν το «τιμόνι»!

Ο Τόνεϊ ήταν από τους πιο συνεπείς σκόρερ στην Ευρώπη μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης της τιμωρίας του αποκλεισμού του από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα μέχρι και τον προσεχή Ιανουάριο.

Ο Άγγλος επιθετικός “πλήρωσε” τον εθισμό του στον τζόγο και τα παράνομα πονταρίσματα, ορισμένα εκ των οποίων ήταν και σε παιχνίδια της ομάδας του. Ο Τόμας Φρανκ ήξερε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε η καθημερινότητα της Μπρέντφορντ να στερηθεί τις υπηρεσίες του Τόνεϊ, όμως, υπάρχουν εκείνοι που βγήκαν μπροστά και προς το παρόν κρατούν γερά και σταθερά το “τιμόνι”.

Ο λόγος για τους Γουισά και Εμπουεμό. Οι δυο τους σκόραραν και στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ, με τον ένα να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα από εκτέλεση πέναλτι και τον άλλο να βρίσκεται στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή ώστε να νικηθεί η άμυνα των “σπιρουνιών” όταν πελαγοδρομούσε.

 

 

Ο κόουτς των “bees” ίσως και στις πιο αισιόδοξες σκέψεις του να μην μπορούσε να φανταστεί ότι θα είχε τέτοιους αποτελεσματικούς σκόρερ που θα εμφανίζονταν τόσο άμεσα και θα έκαναν την απουσία του Τόνεϊ να φθαρεί προσωρινά στη μνήμη των οπαδών.

Στα μέσα του περασμένου Μάη, η Μπρέντφορντ ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να χάσει τον βασικό επιθετικό της και τα γκολ του για διάστημα 8 μηνών. Κι όμως, δεν της έλειψε καθόλου!

Στα 6 παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως τον διεθνή φορ, οι σκόρερ της αναμέτρησης με την Τότεναμ έχουν αναλάβει ρόλο οδηγού και πρωταγωνιστή. Ο Εμπουεμό έχει 6 τέρματα σε αυτά τα παιχν΄διια και ο Γουισά έχει σκοράρει 5 φορές. Μάλιστα, οι δυο τους ήταν εκείνοι που είχαν προκαλέσει τεράστια ζημιά στην Τότεναμ και στο μεταξύ τους παιχνίδι της 20ης του Μάη στο “Tottenham Hotspur Stadium”, με τον Κέιν να έχει ανοίξει το σκορ από το 8ο λεπτό και τους “bees” να κάνουν τεράστια ανατροπή για να φτάσουν στο τελικό 3-1.

Ο βαθμός της πρεμιέρας κρίνεται ικανοποιητικός για το σύνολο του Φρανκ, ο οποίος έχει λόγους να μην φοβάται για το κομμάτι του σκοραρίσματος. Και η ομάδα του παραμένει ισχυρή και άκρως υπολογίσιμη, ακόμα κι αν έχει χάσει τον παίκτη που της επέτρεπε να προκαλεί έναν προβληματισμό παραπάνω σε κάθε αντίπαλο.

Κώστας Ζάλιαρης