Θαρραλέα Μπρέντφορντ χάλασε την πρεμιέρα της Τότεναμ

Όταν... αποσυνδέθηκε από το παιχνίδι η Τότεναμ, η Μπρέντφορντ ήξερε να βρει την “Αχίλλειο πτέρνα” της και να της προκαλέσει ζημιά. Και το έκανε με ανατροπή, έστω κι αν αυτή ήταν προσωρινή. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ ξεκίνησε και τη νέα σεζόν με δυναμισμό παίρνοντας τον βαθμό με το τελικό 2-2 κόντρα στα “σπιρούνια”, που σκόραραν με Ρομέρο και Έμερσον!  



Θαρραλέα Μπρέντφορντ χάλασε την πρεμιέρα της Τότεναμ

Σαν να ... έζησε ξανά εποχές Κόντε η Τότεναμ, όπου έβλεπε αντιπάλους να κάνουν ανατροπή στο σκορ ή να φτάνουν πολύ εύκολα στην επίτευξη των γκολ. Κάπως έτσι συνέβη με τα “σπιρούνια” και στο πρώτο τους ματς στην εποχή δίχως τον Κέιν, με την Μπρέντφορντ να έχει συνηθίσει από την πλευρά της πως ο Τόνεϊ απουσιάζει και θα συνεχίσει ν' απουσιάζει για τους επόμενους μήνες.

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου με την πρώτη της ευκαιρία βρήκε δίχτυα όταν στο 11ο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Μάντισον κατευθύνθηκε στο κεφάλι του Ρομέρο για το 1-0, με τον σκόρερ ν' αντικαθίσταται αμέσως μετά το γκολ και τον Σάντσες να παίρνει τη θέση του.

Το σύνολο του Τόμας Φρανκ έβγαλε αμέσως... νύχια, έδειξε τα δόντια του και κατάφερε να εκθέσει όλες τις αμυντικές αδυναμίες της αντιπάλου της! Στο 24' ο Σον ανέτρεψε τον Γιένσεν στην περιοχή και ο Εμπουεμό από την άσπρη βούλα στο 26' ισοφάρισε για την Μπρέντφορντ. Μόλις ένα δεκάλεπτο αργότερα και με τον Χένρι να ξεφεύγει από αριστερά από τον Έμερσον, έκανε το γύρισμα, ο Γουισά ήταν ολομόναχος στην περιοχή και με την... ευγενική χορηγεία του Φαν ντε Φεν που έβαλε την κόντρα, έγινε το 2-1! Η Τότεναμ πελαγοδρούμε και άργησε τρομερά ν' αφυπνιστεί, όμως, το έκανε πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Κι αφού αρχικά στις καθυστερήσεις ο Σον με ένα μονοκόματο από πλάγια θέση απείλησε, ο Έμερσον με χαμηλό σουτ στο 45' + 5' έκανε το 2-2!

Σε απόλυτα ίδια φάση μ' εκείνη της ανατροπής για τους “bees”, ο Εμπουεμό δεν κατάφερε από το γύρισμα του Χένρι να σκοράρει ξανά πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα και το δεύτερο ημίχρονο σε πρώτο πλάνο την Τότεναμ. Μονοπώλησε την κατοχή, περιόρισε το παιχνίδι κοντά στα καρέ του Φλέκεν, ωστόσο, πρώτος ο Βικάριο διέτρεξε μεγάλο κίνδυνο! Αν ο Ντάμσγκαρντ είχε βάλει περισσότερη δύναμη στο 57', η Μπρέντφορντ θα ήταν ξανά μπροστά, με τον Βικάριο όμως να μπλοκάρει.

Οι απαντήσεις των “σπιρουνιών” ήταν απόδειξη της αύξησης της πίεσης προς τα γκολπόστ του Φλέκεν, ο οποίος έπρεπε να παρέμβει σε ένα σουτ του Σον στην κλειστή γωνία και σε ένα διαγώνιο του Ριτσάρλισον στο 64'. Οι ταχύτατες επιθέσεις της Μπρέντφορντ καλούσαν τα μετόπισθεν της Τότεναμ να παραμείνουν σε εγρήγορση και το υψηλής έντασης παιχνίδι συνεχιζόταν ακόμα και σε προχωρημένο, χρονικά, σημείο του ματς. Ο Ποστέκογλου δεν δίστασε να τραβήξει εκτός παιχνιδιού και τον Σον στο 75' για να προσφέρει κάτι διαφορετικό ο Πέρισιτς, όμως το πρόβλημα εντοπιζόταν στην άμυνα όπου εύκολα μπορούσε να προκληθεί σύγχυση και ασυνεννοησία. Τελικά το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους με την Μπρέντφορντ να ικανοποιείται περισσότερο με τον βαθμό.

Κώστας Ζάλιαρης