«Θα είναι τόσο καλή όπως πέρυσι η Νιούκαστλ;» Ρωτήστε τη Βίλα που δέχθηκε… πέντε γκολ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ!»

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη φετινή Premier League η Νιούκαστλ, η οποία «διέσυρε» με 5-1 την Άστον Βίλα και απέδειξε πως διόλου τυχαία δεν είναι η περσινή έξοδος στο Champions League. Δύο γκολ ο Ίσακ, σκόραραν Τονάλι και Ντιαμπί στα ντεμπούτο τους.



«Θα είναι τόσο καλή όπως πέρυσι η Νιούκαστλ;» Ρωτήστε τη Βίλα που δέχθηκε… πέντε γκολ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ!»

Αν η αρχή είναι πράγματι το ήμισυ του παντός, τότε δεδομένα έχουμε να δούμε πάρα πολλά φέτος από τη Νιούκαστλ, η οποία ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη φετινή Premier League.

Υποδέχθηκε την «ευρωπαία» Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι και παρότι η φιλοξενούμενη αποτελεί μία εξαιρετική ομάδα, την έκανε να φαίνεται… λίγη μπροστά της. Ο Τονάλι άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με το πρώτο του γκολ στην Premier League, αλλά μόλις στο 11’, ήρθε και το «παρθενικό» τέρμα του Ντιαμπί στο «Νησί».

Η Νιούκαστλ δεν πτοήθηκε διόλου και η απάντηση ήρθε ξανά, πέντε λεπτά μετά. Ο Ίσακ μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Μπότμαν, με τη Βίλα να ολιγωρεί ολίγον τι αμυντικά, μετά τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Τάιρον Μινγκς, μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας.

Από εκεί και πέρα, φάνηκε η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, με τις «καρακάξες» να… διασύρουν την αντίπαλό τους. Ο Ίσακ έκανε το 3-1 στο 58’, ο Κάλουμ Γουίλσον που τον αντικατέστησε, άνοιξε επίσης λογαριασμό στην Premier League και το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Μπαρνς.

Αρχικά, έφτιαξε το γκολ του Άγγλου φορ στο 77’, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 91’ και να σηματοδοτήσει μία σπουδαία επικράτηση της ομάδας του στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Δημήτρης Μανάκος