Σαν να μην πέρασε μια μέρα με αυτόν τον Χάαλαντ και τριάρα στο Turf Moor! (vids)

Πλέον δεν είναι αστείο. Είναι πραγματικότητα. Και κάτι παραπάνω από δεδομένο. Ο Χάαλαντ σκοράρει ξανά και ξανά. Σε ακόμα μια πρεμιέρα. Ο αθεόφοβος Νορβηγός, όπως πέρυσι έτσι και φέτος άνοιξε λογαριασμό με δυο γκολ από την πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στο τελικό 3-0 επί της Μπέρνλι στο Turf Moor. Τραυματίστηκε ο Ντε Μπρόινε, ο Ρόδρι το άλλο γκολ.  



Σαν να μην πέρασε μια μέρα με αυτόν τον Χάαλαντ και τριάρα στο Turf Moor! (vids)

185 δευτερόλεπτα. Μια επαφή. Τόσο χρειάστηκε. Η Σίτι άνοιξε τη σεζόν όπως και την περσινή. Με γκολ Έρλινγκ Χάαλαντ. Γιατί ο Νορβηγός είναι πραγματικό ρομπότ. Δεν μας ξεγελάει πλέον!

Ο Viking φρόντισε από το 4ο λεπτό του ματς στο Turf Moor να βρεθεί εκεί που έπρεπε για να πάρει την κεφαλιά πάσα του Ρόδρι από το δεύτερο δοκάρι και με προβολή να γράψει το 1-0.

Η ομάδα του Βινσέν Κομπανί έδειξε συμπαγής αμυντικά και με ταχύτατη οργάνωση για ν' αποτρέψει τους κινδύνους, παρά το γεγονός πως η ζημιά είχε ήδη γίνει. Κατάφερε με τόλμη να βγει μπροστά και να πατήσει την περιοχή του Έντερσον, είδε τον Ντε Μπρόινε στο 22' ν' αποχωρεί αναγκαστικά για να κάνει το ντεμπούτο του ο Κόβασιτς σε επίσημο ματς με την Σίτι και ξανά οι “πολίτες” πήραν τα πάνω τους.

Και αφού βγήκαν μπροστά και πίεσαν ανεβάζοντας όλες τις γραμμές τους, βρήκαν και τρόπο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Και το έκαναν ξανά με τον τρομερό, ξανθό τύπο στη γραμμή κρούσης. Γύρισμα του Γουόκερ από δεξιά, κοντρόλ και στρώσιμο του Άλβαρες, αριστερό σουτ ο Χάαλαντ και 2-0 στο 35ο λεπτό.

Αυτό ήταν το 100ο του τέρμα σε επίπεδο πρωταθλήματος από την ημέρα που μετακινήθηκε στην Ντόρτμουντ. Και αφού η Μπέρνλι δεν είχε αντίστοιχη ποιότητα είτε στην τελική πάσα είτε στο τελείωμα των λιγοστών ευκαιριών που έφτιαξε, είδε τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος να το παίρνει ξανά πάνω του και ν' ανοίγει λογαριασμό για να πάρει κεφάλι έναντι των υπολοίπων. O Κομπανί έκανε αλλαγές για ν' αλλάξει κάπως την ενέργεια της ομάδας του, αλλά η Σίτι δεν έχανε τον έλεγχο.

Τελικά ήρθε και το τρίτο γκολ από την Σίτι, με τον Ρόδρι στο 75ο λεπτό να παίρνει το ριμπάουντ από αδυναμία της άμυνας της Μπέρνλι να διώξει την μπάλα στα στατική φάση και ο Ισπανός με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή έγραψε το τελικό 3-0. Στο 78' πέρασε στο παιχνίδι και ο Γιόσκο Γκβάρντιολ για να κάνει κι εκείνος επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του συλλόγου του Μάντσεστερ. Αποβλήθηκε ο Ζαρουρί με ανόητη κλωτσιά στον Γουόκερ στις καθυστερήσεις. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης