«North London is red»: Η Τότεναμ είχε συμφωνήσει με 40 εκατομμύρια για τον Ράγια και η Άρσεναλ τον πήρε με δανεισμό και… 10 λιγότερα!

Πριν από δύο μήνες, η Τότεναμ τα βρίσκει με την Μπρέντφορντ για τον Νταβίντ Ράγια, έναντι 40 εκατομμυρίων. Κάτι χαλά όμως στην πορεία. Εξήντα ημέρες μετά, η Άρσεναλ τον κάνει δικό της, με… 10 λιγότερα. Τεράστια επικοινωνιακή νίκη και ακόμη μία αφορμή, προκειμένου οι φίλοι των «κανονιέρηδων» να φωνάξουν «North London is red»!



«North London is red»: Η Τότεναμ είχε συμφωνήσει με 40 εκατομμύρια για τον Ράγια και η Άρσεναλ τον πήρε με δανεισμό και… 10 λιγότερα!

Είναι 11 Ιουνίου του 2023 όταν ο Fabrizio Romano επισημαίνει πως η Τότεναμ τα έχει βρει σε όλα με την Μπρέντφορντ για την απόκτηση του Νταβίντ Ράγια. Ακούγεται και πράγματι είναι, εξαιρετική κίνηση.

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου αναζητούσε τερματοφύλακα, ο Ισπανός γκολκίπερ ήθελε να αποχωρήσει από τις «μέλισσες», ο Τόμας Φρανκ τον κοστολογούσε με αυτό το ποσό και ο Ντάνιελ Λίβι είναι διατεθειμένος να το δώσει.

Οι φίλοι των Λονδρέζων πανηγυρίζουν στο άκουσμα του «Here we go», αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποιούν πως… ακόμη και ο έγκριτος δημοσιογράφος, Fabrizio Romano, είναι άνθρωπος και ενδέχεται να πέσει έξω. Το deal χαλάει, οι δύο πλευρές δεν δίνουν ποτέ τα χέρια και ο Νταβίντ Ράγια μένει – προς στιγμήν – στο «Κομιούνιτι».

Λίγες ημέρες μετά προκύπτει το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου, αλλά η συμφωνία δεν προχωρά, καθώς οι Βαυαροί ήθελαν να τον πάρουν ως δανεικό και… βλέπουμε. Ο Ισπανός αρνείται και θεωρεί πως αξίζει κάτι καλύτερο.

Και κάπου εκεί, μπαίνει στο «κόλπο» της διεκδίκησής του και η Άρσεναλ. Ο Μικέλ Αρτέτα θέλει να αυξήσει τον ανταγωνισμό στον Άαρον Ράμσντεϊλ και αποφασίζει να πείσει τον Έντου να κάνει την κίνησή του για τον Ράγια. Η Μπρέντφορντ ζητά και πάλι 40 εκατομμύρια, αλλά η πρώτη πρόταση της Άρσεναλ «αγγίζει» τα 25.

Για την ακρίβεια, οι «κανονιέρηδες» δίνουν 20, συν τα μπόνους, με τα οποία η προσφορά ανερχόταν στα 23 εκατομμύρια. Αυτή απορρίπτεται, η Μπρέντφορντ θεωρεί πως βγαίνει χαμένη από μία τέτοιου είδους κίνηση.

Οι «κόκκινοι» του Λονδίνου όμως, επιμένουν. Ανεβαίνουν στα… 30 εκατομμύρια και τότε οι «μέλισσες» αισθάνονται πως παίρνουν αυτό που θέλουν. Λένε το «ναι», ο Ράγια τα έχει βρει ήδη με την Άρσεναλ και πλέον, εκκρεμεί μόνο η ανακοίνωση για να ανέβει… βορειότερα στην πόλη και να βρει σπίτι κοντά στο «Έμιρεϊτς».

Μία τεράστια επικοινωνιακή νίκη επί της Τότεναμ, είναι γεγονός. Μετά το 2Χ2 πέρυσι στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου και τις πρώτες νίκες μέσα – έξω από το 2014, η Άρσεναλ αγοράζει τον πρώτο στόχο της «συμπολίτισσας» για τη θέση του γκολκίπερ, με 10 εκατομμύρια φθηνότερα από όσα προσέφερε αυτή. Μοιάζει με… επιτυχία. Και προφανώς οι φίλοι της στο Twitter, αποθεώνουν ξανά τον Μικέλ Αρτέτα και τη μεταγραφική πολιτική της ομάδας τους…

Δημήτρης Μανάκος