Τα… exit poll της Premier League από την Opta: «Πρώτη η Σίτι, διπλάσιες πιθανότητες η Λίβερπουλ από τη Γιουνάιτεντ!»

Και κάπου εδώ, τρεις ημέρες πριν από την πρώτη σέντρα της Premier League, έχουν προκύψει οι πρώτες εκτιμήσεις, με φόντο την κατάκτηση του τίτλου. Φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με την Opta, θα διεκδικήσει αλλά δεν θα πάρει το πρωτάθλημα και πάλι η Άρσεναλ, διπλάσιες πιθανότητες η Λίβερπουλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Τα… exit poll της Premier League από την Opta: «Πρώτη η Σίτι, διπλάσιες πιθανότητες η Λίβερπουλ από τη Γιουνάιτεντ!»

Ναι, μετράμε αντίστροφα. Ναι, πλέον η ώρα είναι πιο κοντά από ποτέ. Το Community Shield μας… άνοιξε την όρεξη. Πέτυχε το σκοπό του. Μας προετοίμασε ψυχολογικά. Και πλέον, όλοι αναμένουμε την Παρασκευή το βράδυ, όπου η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπέρνλι του Βινσέντ Κομπανί, με φόντο το πρώτο «διπλό» της σεζόν.

Φυσικά, σε έναν μαραθώνιο 38 αγωνιστικών, αυτό που μετράει στο φινάλε είναι ο τίτλος. Ποια θα το πάρει, ποιες θα το διεκδικήσουν, πόσο κοντά θα βρεθεί το Big 6, ποια ομάδα θα αποτελέσει την έκπληξη και ποια την απογοήτευση της σεζόν.

Η Opta, όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, έχει τις… απαντήσεις, με το Supecomputer της να περνά… 10.000 τεστ, αναλογικά με τις αγωνιστικές και τις συναντήσεις των ομάδων, για να βγάλει το πόρισμά του.

Πού κατέληξε λοιπόν και ποιος είναι το φαβορί; Αναμφίβολα η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό του 90%, πράγμα που σημαίνει πως στις εννέα από τις 10 περιπτώσεις, ήταν αυτή που εν τέλει σήκωνε το τρόπαιο.

Ακολουθεί η Άρσεναλ, με ένα ποσοστό που ξεπερνά για λίγο το 3%, με τη Λίβερπουλ να ακολουθεί, δίχως να απέχει πολύ από τους «κανονιέρηδες». Αξιοπρόσεκτο πάντως είναι το γεγονός πως οι «κόκκινοι» συγκέντρωσαν το διπλάσιο ποσοστό πιθανοτήτων από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει εντυπωσιάσει στο μεταγραφικό παζάρι και θα βιώσει τη δεύτερη σεζόν του Έρικ Τεν Χαγκ στην τεχνική της ηγεσία.

Από εκεί και πέρα, την πεντάδα συμπληρώνει η Νιούκαστλ με 0.22%, για να την πλαισιώσει η Τσέλσι, που υπολογίζεται πως θα τερματίσει πάνω από την Μπράιτον, μετά την 12η θέση πέρυσι.

Περνάμε στους «γλάρους», με ποσοστό 0.08 % και την Άστον Βίλα με το… μισό από αυτούς, ενώ την δεκάδα συμπληρώνει η Μπρέντφορντ και η Τότεναμ. Τι σημαίνει αυτό; Πως στα 10.000 τεστ που έγιναν, «μέλισσες» και Λονδρέζοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές μονάχα σε μία περίπτωση η κάθε μία!

Δημήτρης Μανάκος