«Ποντάρουμε» για πρώτο σκόρερ της Championship στον Βάρντι ή σκεφτόμαστε λιγότερο… συναισθηματικά;

Είναι το πρώτο φαβορί για να αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ της Championship. Τον αγαπάμε λίγο περισσότερο. Εκτιμάμε αφάνταστα πως δεν άφησε ποτέ τη Λέστερ. Ούτε στα καλά της, ούτε όταν την είδε στα χειρότερά της, να επιστρέφει δηλαδή στην 2η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος φυσικά για τον Τζέιμι Βάρντι, σε μία απόδοση της τάξεως του 7.00. Ποιες είναι οι υπόλοιπες επιλογές μας;



«Ποντάρουμε» για πρώτο σκόρερ της Championship στον Βάρντι ή σκεφτόμαστε λιγότερο… συναισθηματικά;

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού του αγγλικού ποδοσφαίρου, αγαπά τον Τζέιμι Βάρντι. Φαντάζει απολύτως λογικό. Πρόκειται για έναν σέντερ φορ, που μεταξύ άλλων, έκανε τη Λέστερ την κορυφαία ομάδα της Αγγλίας πριν από επτά χρόνια.

Έναν επιθετικό που σκόραρε κατά ριπάς και που αποτέλεσε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή των «αλεπούδων» στην ονειρική σεζόν που έζησαν, το 2015-16, όταν και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, δημιουργώντας το ωραιότερο παραμύθι στην εποχή της Premier League.

Ο Τζέιμι Βάρντι δεν άφησε ποτέ τη Λέστερ και πλέον, από τη στιγμή που αποχώρησε και ο Εντιντί, αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή της από εκείνη την χρονιά με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο, που δεν αποχώρησε ποτέ. Κάθισε μαζί της στα δύσκολα, δεν θα λησμονήσει ποτέ το παραμύθι της Premier League, την πρώτη εμφάνιση στην ιστορία της στο Champions League, στο Βέλγιο, κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, τον τελικό του FA Cup και το νικηφόρο ματς με την Τσέλσι, το Community Shield που κατέκτησε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και την πορεία μέχρι και τα ημιτελικά του πρώτου Europa Conference League, όπου και αποκλείστηκε από την τροπαιούχο εν τέλει, Ρόμα.

Όλα αυτά φυσικά είναι τα… όμορφα της υπόθεσης. Διότι ήρθαν και οι δύσκολες ημέρες. Ο υποβιβασμός της Λέστερ και το δίλημμα του Βάρντι, για το αν ο κύκλος έκλεισε. Στο μυαλό του όμως, δεν υπήρξαν ποτέ δύο επιλογές. Έμεινε και θα είναι ο αρχηγός της ομάδας του σε αυτή τη νέα «περιπέτεια» της Championship.

Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε για πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος ή μας παρασύρει το συναίσθημα; Ιδού η απορία. Η αλήθεια είναι πως θα… μπορούσαμε. Αν είναι υγιής, θα αποτελέσει τον βασικό σέντερ φορ της Λέστερ και η ποιότητα των «αλεπούδων» για την κατηγορία είναι τέτοια, που ενδέχεται να σκοράρουν πολύ.

Συνεπώς, γιατί όχι, πόσο μάλλον σε μία απόδοση της τάξεως του 7.00; Από εκεί και πέρα, αν αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις, υπάρχει ο Ντάκα, επίσης της Λέστερ, ως δεύτερο φαβορί, ο Άνταμ Άρμστρονγκ της Σαουθάμπτον στο 14.00 απόδοση και ο Πάτρικ Μπάμφορντ στο 20.00 για να ολοκληρωθεί η τετράδα.

Θυμίζουμε πως ο Τίμο Πούκι έχει αποχωρήσει από τη Νόριτς, πριν από μερικούς μήνες, με προορισμό την Αμερική, και για τον λόγο αυτό δεν βρίσκεται στη λίστα, με την πεντάδα να ολοκληρώνεται με τον σέντερ φορ, Ονουάτσου, επίσης της Σαουθάμπτον! Θα τον δούμε άλλωστε σε μερικές ώρες, καθώς οι «άγιοι» ανοίγουν το πρόγραμμα, κόντρα στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ, που επέστρεψε.

Αναλυτικά, οι αποδόσεις για τους πέντε πρώτους υποψήφιους σκόρερ της Championship:

Τζέιμι Βάρντι: 7.00

Πάτσον Ντάκα: 9.00

Άνταμ Άρμστρονγκ: 14.00

Πάτρικ Μπάμφορντ: 20.00

Εμπέρε Πολ Ονουάτσου: 28.00

 

Δημήτρης Μανάκος