Πρακτικά, η Τσέλσι έδωσε 25 εκατομμύρια στην Μπράιτον για τον… τρίτο τερματοφύλακά της!

Η Μπράιτον ήθελε να αποχωριστεί με τον Ρόμπερτ Σάντσεθ. Ο Ισπανός ήθελε επίσης να φύγει από το «Άμεξ», όντας ο τρίτος κατά σειρά στις προτιμήσεις του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, και η Τσέλσι επιθυμούσε να τον εντάξει στο ρόστερ της. Δεν είναι όμως… πολλά τα 25 εκατομμύρια για έναν τερματοφύλακα που φέτος δεν θα έπαιρνε καν χρόνο συμμετοχής;



Πρακτικά, η Τσέλσι έδωσε 25 εκατομμύρια στην Μπράιτον για τον… τρίτο τερματοφύλακά της!

Μπορεί η μεταγραφή του Ρόμπερτ Σάντσεθ στην Τσέλσι να αποδειχθεί εξαιρετική. Ενδέχεται, ο Ισπανός γκολκίπερ να δείξει την αξία του στους «μπλε» και να δικαιώσει την επιμονή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να τον φέρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ωστόσο, δεν είναι αρκετά τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του;

Η αλήθεια είναι πως ο Σάντσεθ αποτελούσε πλέον, και ειδικότερα το τελευταίο εξάμηνο της Premier League, τον τελευταίο κατά σειρά γκολκίπερ στις προτιμήσεις του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Δεν θα έπαιζε φέτος και η Μπράιτον το απέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Πώς; Αγόρασε τερματοφύλακα. Πήρε τον Μπαρτ Βερτμπρούγκεν, ενώ ο πρώτος στην ιεραρχία είναι ο Στιλ, ο οποίος ολοκλήρωσε και ως βασικός την περσινή σεζόν για τους «γλάρους».

Η Μπράιτον λοιπόν ήθελε να αποχωριστεί τον Σάντσεθ. Το ίδιο ίσχυε και από την πλευρά του ίδιου του Σάντσεθ, που γνώριζε πως θα βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Επί της ουσίας, η Τσέλσι αποφάσισε να δαπανήσει 25 εκατομμύρια για τον Ισπανό τερματοφύλακα και να τον κάνει δικό της.

Εννέα λιγότερα από την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπράιτον, τον Ζοάο Πέδρο. Αλλά… 25 εκατομμύρια, για τον τρίτο κατά σειρά τερματοφύλακα των «γλάρων». Ιδανικό deal για αυτούς, ακριβός ο Ισπανός όμως για κάποιον που έχει παίξει συνολικά μόλις επτά ματς εντός του 2023!

Δημήτρης Μανάκος