Αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Γούτα στο England365: «Πιστεύω στην άνοδο της Κάρντιφ στην Premier League – Θρύλος ο Ράμσεϊ, εξαιρετικός ο Μπουλούτ!»

Μπορεί ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα στα 29; «Ναι, μπορεί να συμβεί, αρκεί να δουλεύεις πολύ και να πιστεύεις στον εαυτό σου.» Αυτό είναι το «μότο» του Δημήτρη Γούτα, ο οποίος κάνει υπερήφανη την Ελλάδα στο «Νησί», έχοντας πάρει μεταγραφή στην Κάρντιφ του ¶αρον Ράμσεϊ και του Ερόλ Μπουλούτ. Έχει ήδη προσαρμοστεί, στοχεύει στην… Premier League και μιλά αποκλειστικά στο England365 και τον Δημήτρη Μανάκο, δύο ημέρες πριν την σέντρα στην Championship και το ματς στο «Έλαντ Ρόουντ»!



Αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Γούτα στο England365: «Πιστεύω στην άνοδο της Κάρντιφ στην Premier League – Θρύλος ο Ράμσεϊ, εξαιρετικός ο Μπουλούτ!»

Πριν από περίπου 700 ημέρες, ο Δημήτρης Γούτας βρισκόταν στην Ελλάδα και φορούσε τη φανέλα του Ατρομήτου, λίγα 24ώρα πριν προκύψει η πρόταση της Σίβασπορ και αποφασίσει να αναχωρήσει για τη γειτονική μας χώρα. Μεταβαίνει στην Τουρκία και ξεχωρίζει από την πρώτη ημέρα.

Αποτελεί τον βασικό κεντρικό αμυντικό της Σίβασπορ, διακρίνεται, αγωνίζεται στην Ευρώπη με την ομάδα του και ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων.

Μένει για δύο χρόνια εκεί, αλλά ξαφνικά, «σκάει» σαν «βόμβα», το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Κάρντιφ. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα στα… 29 του χρόνια. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός δεν θα μπορούσε να πει «όχι» στο ενδεχόμενο της Championship και σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο, όπως είναι οι Ουαλοί.

Το μεγάλο βήμα είναι γεγονός! Υπογράφει διετές συμβόλαιο στην ομάδα του Ερόλ Μπουλούτ, λίγες ημέρες πριν την επιστροφή του ¶αρον Ράμσεϊ στο club της παιδικής του ηλικίας.

Ο Δημήτρης Γούτας δούλεψε πολύ και τα κατάφερε, κάνοντας υπερήφανη την Ελλάδα στο «Νησί» και αισίως, μίλησε αποκλειστικά στο England365 για το… άλμα στην καριέρα του, την φιλοσοφία του, τις πρώτες του εντυπώσεις από την Κάρντιφ, τους στόχους της ομάδας και την… άνοδο στην Premier League.

Πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει ο σύλλογος, «θα δουλέψουμε πολύ και θα το πετύχουμε», μας είπε χαρακτηριστικά, θεωρώντας πως η ιστορία της Κάρντιφ επιτάσσει την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε αναλυτικά την αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Γούτα στο England365 και τον Δημήτρη Μανάκο, δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα απέναντι στη Λιντς, στο «Έλαντ Ρόουντ»:

Δημήτρη καλησπέρα. Προφανώς αντιλαμβάνεσαι πως στην Ελλάδα «έσκασε» σαν «βόμβα» η μεταγραφή σου στην Championship, σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο όπως η Κάρντιφ. Είναι ένα τεράστιο βήμα. Πιστεύεις πως η σκληρή σου δουλειά δικαιώθηκε και πως το ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή;

«Σίγουρα, η σκληρή δουλειά ανταμείβεται. Προκλήσεις θα συναντήσεις πολλές σε ολόκληρη τη διαδρομή σου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου, να δουλεύεις σκληρά καθημερινά, να έχεις συνέπεια και τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου. Κάπως έτσι, είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.»

Είσαι δεδομένα ένας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής πλέον. Έχεις αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα, έχεις παίξει στο κορυφαίο επίπεδο, αισίως σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και πλέον βρίσκεσαι στην Αγγλία. Πριν από δύο χρόνια όμως, ήσουν στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο. Πίστευες πως όταν αναχωρούσες για την Τουρκία, σχεδόν 700 ημέρες πριν, θα προέκυπτε κάποια στιγμή το όνειρο της… Αγγλίας, σε ένα τόσο ιστορικό club;

«Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσουν οι προκλήσεις. Πάντα πίστευα και πιστεύω στον εαυτό μου. Μου αρέσει πάντα να αποκτώ νέες εμπειρίες και να αντλώ μαθήματα από την κάθε συγκυρία. Η διαρκής πρόοδος και η εξέλιξη είναι η κινητήριος δύναμή μου. Οπότε, απλά θα σου πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Κάρντιφ!»

Πώς νιώθεις εσύ στις πρώτες σου ημέρες στην Αγγλία; Αισθάνεσαι πως έχεις προσαρμοστεί; Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ερόλ Μπουλούτ, που είναι και γνώριμος στο ελληνικό κοινό;

«Νιώθω πολύ όμορφα, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ ωραίο και ένιωσα οικεία από την πρώτη στιγμή στην Κάρντιφ. Ο κ. Μπουλούτ είναι προπονητής με πολλές φιλοδοξίες, με προσωπικότητα, ξέρει τι θέλει από τους παίκτες και είμαι βέβαιος πως η παρουσία του στην ομάδα θα λειτουργήσει καταλυτικά ως προς την υλοποίηση των στόχων μας.»

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες για την επόμενη διετία και ποιες αυτές του συλλόγου; Πιστεύεις πως η Κάρντιφ θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Premier League, όσο εσύ θα βρίσκεσαι στο «Νησί»;

«Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες ταυτίζονται με αυτές της ομάδας. Μια ομάδα, η οποία έχει ως στόχο να παρουσιάσει ελκυστικό θέαμα, να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει την άνοδό της στην Premier League. Θα εργαστούμε πολύ σκληρά για αυτό και θα τα καταφέρουμε.»

Ποιος ήταν ο βασικότερος λόγος που υπέγραψες στην Κάρντιφ;

«Η Κάρντιφ είναι ιστορική ομάδα. Στόχος μου είναι να συμβάλλω με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανέβει κατηγορία και να αγωνιστώ στην Premier League

Μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωσή σου, επέστρεψε στην ομάδα της παιδικής του ηλικίας ο ¶αρον Ράμσεϊ. Έχετε μιλήσει, τον έχεις γνωρίσει; Πώς αισθάνεσαι που θα είσαι συμπαίκτης με έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή;

«Εννοείται τον γνώρισα, είναι ένας παίκτης με πολλές παραστάσεις, αγωνιζόμενος σε όλες τις διοργανώσεις. Καταλαβαίνω πως είναι ένας… θρύλος για την Ουαλία και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε συμπαίκτες. Η εμπειρία του είναι πολύ σημαντική για τα αποδυτήρια και την ομάδα μας.»

 

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Δημήτρη Γούτα πλησιάζει. Το ντεμπούτο στην Championship απέναντι στη Λιντς είναι κοντά! Το England365 του εύχεται καλή επιτυχία και ευχαριστεί θερμά την Κάρντιφ, που με τη σύμφωνη γνώμη της, ο Έλληνας στόπερ μίλησε για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο, μετά τη μεταγραφή του στο «Νησί».

Δημήτρης Μανάκος