Λάνγκσταφ και ΜακΓκόλντρικ στο «Μίντοου Λέιν»: Είναι σίγουρα η Νοτς Κάουντι ομάδα της... League Two; (vids)

Ο πρώτος σκόρερ της περσινής National League, των 42 γκολ και των απόλυτων ρεκόρ, και ο τρίτος σκόρερ της περσινής League One με την φανέλα της Ντέρμπι, συνυπάρχουν πλέον στη Νοτς Κάουντι. Και ήδη αποδίδουν εξαιρετικά. Αυτό είναι και το «όπλο» του Γουίλιαμς για την άμεση άνοδο στην 3η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!



Λάνγκσταφ και ΜακΓκόλντρικ στο «Μίντοου Λέιν»: Είναι σίγουρα η Νοτς Κάουντι ομάδα της... League Two; (vids)

Στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η Νοτς Κάουντι, μετά την επική σεζόν που διένυσε πέρυσι στη National League, όπου μαζί με τη Ρέξαμ, εξασφάλισε την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η δουλειά του προπονητή της, Λουκ Γουίλιαμς, ήταν εξαιρετική, το σύνολο απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ομάδα αποτέλεσε μία από τις δύο, στις πέντε πρώτες Λίγκες του «Νησιού», που συγκέντρωσε περισσότερους από 100 βαθμούς, επίσης μαζί με τη Ρέξαμ, και αισίως, η Νοτς Κάουντι βρίσκεται εκεί που της αξίζει, στοχεύοντας σε μία ακόμη άνοδο!

Μπορεί να ακούγεται… υπερβολικό, αν αναλογιστεί κανείς τις απαιτήσεις της League Two και το γεγονός πως η ομάδα μόλις ανέβηκε στην εν λόγω κατηγορία, όμως δεν θεωρείται τυχαία το τρίτο φαβορί για να μεταπηδήσει άμεσα στην Α΄ Αγγλίας.

Και πρόκειται για κάτι που δικαιολογείται με χαρακτηριστική ευκολία, αν αναλογιστεί κανείς πως η Νοτς Κάουντι διαθέτει πιθανώς στο ρόστερ της, μία από τις καλύτερες επιθετικές δυάδες στην 3η και την 3η τη τάξει Λίγκα της Αγγλίας.

Ο λόγος για τον Μακόλεϊ Λάνγκσταφ και τον Ντέιβιντ ΜακΓκόλντρικ. Δύο ποδοσφαιριστές που πέρυσι διακρίθηκαν για διαφορετικούς λόγους στην Αγγλία και πλέον, καλούνται να συνυπάρξουν μαζί στο «Μίντοου Λέιν».

Ο πρώτος αποτέλεσε τον κορυφαίο σκόρερ σε ολόκληρο το «Νησί» πέρυσι, ξεπερνώντας με τα 42 του γκολ στη National League, ακόμη και τις επιδόσεις του Έρλινγκ Χάαλαντ. Έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του club που σημειώνει τόσα γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο, αλλά και ο μόνος, σε ολόκληρη την ιστορία της 5ης κατηγορίας, που ξεπερνά σε 365 ημέρες, τα 40 τέρματα.

 

Όσον αφορά τον έμπειρο ΜακΓκόλντρικ, τον οποίο πολλοί θα θυμάστε από την θητεία του στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την σεζόν του υποβιβασμού της από την Premier League, πρόκειται για τον 3ο κορυφαίο σκόρερ της περσινής League One.

Αγωνίστηκε με την φανέλα της Ντέρμπι, αποτέλεσε τον σταθερότερο σε απόδοση ποδοσφαιριστή της και ολοκλήρωσε την σεζόν με 22 γκολ και πέντε ασίστ, συμμετέχοντας με άμεσο ή εμμεσο τρόπο, στα 27 από τα 67 γκολ της πρώην ομάδας του στην Α’ Αγγλίας.

Και όμως, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σύλλογο και να μεταβεί στη Νοτς Κάουντι, για να συνθέσει μαζί με τον Λάνγκσταφ, ένα από τα κορυφαία δίδυμα της κατηγορίας. Και αν δεν το πιστεύετε, μία γρήγορη ματιά στα πεπραγμένα της ομάδας τους στις φιλικές αναμετρήσεις, είναι… κατατοπιστική.

 

Δύο «τεστ» έχει δώσει η Νοτς Κάουντι, την τελευταία μία εβδομάδα. Απέναντι σε Άλφρετον και Σριούσμπερι. Έξι φορές έχει σκοράρει συνολικά, με απολογισμό μία νίκη και μία ισοπαλία. Πόσα γκολ έχουν πανηγυρίσει οι δυο τους; Τέσσερα, με τον Λάνγκσταφ να έχει πετύχει και χατ-τρικ.

Όσον αφορά τα γκολ τους αθροιστικά στα πέντε τελευταία ματς, όπου η Νοτς Κάουντι έχει σκοράρει σε… 11 περιπτώσεις; Είναι πέντε! Καλά καταλάβατε. Το 50% των τερμάτων της, οριακά τους ανήκει… Είναι σίγουρα η Νοτς Κάουντι ομάδα της League Two;

Δημήτρης Μανάκος