Από τις 10 top μεταγραφές του καλοκαιριού, μόνο μία… δεν σχετίζεται με την Αγγλία!

Έχουν ξοδευτεί τεράστια ποσά. Έχουν λάβει χώρα πολύ μεγάλες κινήσεις, με τις ομάδες της Premier League να έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Ποια είναι όμως η μοναδική top κίνηση, η οποία ανήκει στην πρώτη δεκάδα, αλλά δεν έχει κάποια σχέση με την Αγγλία και το «Νησί» εν γένει;



Από τις 10 top μεταγραφές του καλοκαιριού, μόνο μία… δεν σχετίζεται με την Αγγλία!

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που λαμβάνει χώρα μία μεταγραφή – ρεκόρ, όλων το μυαλό πηγαίνει στην Premier League. Στην χώρα που διαθέτει τα καλύτερα οικονομικά δεδομένα και στο πρωτάθλημα που αποτελεί το μεγαλύτερο πόλο έλξης για κάθε ποδοσφαιριστή.

Αναζητώντας λοιπόν τις 10 κορυφαίες μεταγραφικές κινήσεις που έχουν ανακοινωθεί ως στιγμής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού, διαπιστώνει κανείς πως μόλις μία δεν έχει κάποια σχέση με την Premier League και το «Νησί» εν γένει.

Ξεκινώντας αντίστροφα, συναντάμε τον Ρούμπεν Νέβες στην Αλ Χιλάλ, που κόστισε όσο και η προσθήκη του Μούσα Ντιαμπί στην Άστον Βίλα (55 εκατομμύρια), συνεχίζουμε με τη 60 της Τσέλσι για τον Κρίστοφερ Ενκουνκού, τον Σάντρο Τονάλι της Νιούκαστλ και τον Μέισον Μάουντ με τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, οι οποίοι υπέγραψαν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Τα ποσά ανεβαίνουν και οι επιλογές περιορίζονται, με τον Κάι Χάβερτς να βρίσκεται στην 3η θέση και την Άρσεναλ να έχει σηματοδοτήσει την ακριβότερη προσθήκη του καλοκαιριού με τον Ντέκλαν Ράις. Στην θέση τρία και στην κορυφή της σχετικής λίστας λοιπόν οι «κανονιέρηδες», με το όνομα που βρίσκεται ενδιάμεσα να είναι αυτό του Τζουντ Μπέλιγχαμ, από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι οκτώ από τους εννέα που έχουν αναφερθεί λοιπόν έχουν μεταγραφεί σε αγγλική ομάδα, ενώ ο νεαρός Άγγλος της «Βασίλισσας», αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα, όντας και ο μοναδικός στην ιστορία της που σκόραρε πρώτος σε κορυφαία διοργάνωση, όπως δηλαδή συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ποια κίνηση εκκρεμεί; Αυτή της Παρί Σεν Ζερμέν με τον Ουγκάρτε! Η μοναδική δηλαδή προσθήκη που εντάσσεται στο Top 10, αλλά δεν έχει ουδεμία σχέση με την Premier League και τους συλλόγους της. Γύρω στα 60 εκατομμύρια έβγαλαν από την τσέπη οι Παριζιάνοι για να πείσουν τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας, με την Τσέλσι να χάνει στο… νήμα την αντικατάσταση του Ενγκολό Καντέ με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή!

Αναλυτικά, οι 10 κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού, από την φθηνότερη προς την ακριβότερη:

Ρούμπεν Νέβες: Από τη Γουλβς στην Αλ – Χιλάλ (55 εκατομμύρια)

Μούσα Ντιαμπί: Από την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Άστον Βίλα (55 εκατομμύρια)

Μάνουελ Ουγκάρτε: Από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας στην Παρί Σεν Ζερμέν (60 εκατομμύρια)

Κρίστοφερ Ενκουνκού: Από την Λειψία στην Τσέλσι (60 εκατομμύρια)

Σάντρο Τονάλι: Από τη Μίλαν στη Νιούκαστλ (64 εκατομμύρια)

Μέισον Μάουντ: Από την Τσέλσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (64.2 εκατομμύρια)

Ντόμινικ Σόμποσλαϊ: Από τη Λειψία στη Λίβερπουλ (70 εκατομμύρια)

Κάι Χάβερτς: Από την Τσέλσι στην Άρσεναλ (75 εκατομμύρια)

Τζουντ Μπέλιγχαμ: Από την Ντόρτμουντ στη Ρεάλ Μαδρίτης (103 εκατομμύρια)

Ντέκλαν Ράις: Από τη Γουέστ Χαμ στην Άρσεναλ (116.6 εκατομμύρια)

 

Δημήτρης Μανάκος