Το βίντεο που «καίει» τον Γουόρνερ!

Μπορεί ο ίδιος να αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στο σκάνδαλο δωροδοκίας που ξέσπασε στη FIFA το καλοκαίρι, ωστόσο ο φακός άλλα δείχνει. Ο Τζακ Γουόρνερ «συλλαμβάνεται» να προτρέπει μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από χώρες της Καραϊβικής να …δεχθούν τα δώρα του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ!



Το βίντεο που «καίει» τον Γουόρνερ!

Το σκάνδαλο που ξέσπασε στη FIFA το περασμένο καλοκαίρι οδήγησε σε παραίτηση τον Τζακ Γουόρνερ, από το πόστο του αντιπροέδρου αλλά και από τη θέση του απλού μέλους της ομοσπονδίας, και έφερε τη δια βίου τιμωρία του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.

Ο πρώην υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο κατηγορήθηκε για απόπειρα δωροδοκίας, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θεωρήθηκε συνυπεύθυνος και παραιτήθηκε, με την FIFA να προχωρά αργότερα στην τιμωρία αρκετών μελών της. 

Αν και ο Γουόρνερ είχε αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή –ή έστω ότι γνώριζε τις προθέσεις του Μπιν Χαμάμ- το βίντεο που ακολουθεί τον εκθέτει.

Δείτε μέρος της ομιλίας του πρώην αντιπροέδρου της FIFA προς τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας της Καραϊβικής:

object classid='clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000' id='TelegraphPlayer-8820639' width='620' height='349' codebase='http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/swflash.cab'>

«Αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που έχει θέμα με τη συνείδησή του και θέλει να δώσει πίσω τα χρήματα, είμαι πρόθυμος να τα πάρω και να του τα δώσω πίσω οποιαδήποτε στιγμή», θα τονίσει σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Γουόρνερ. Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA υπενθυμίζει στους εκπροσώπους της Καραϊβικής ότι οι ψήφοι τους είναι καθοριστικές για την εκλογή του προέδρου και ότι ενδεχόμενη επανεκλογή του Μπλάτερ θα σηματοδοτούσε την είσοδο του Πλατινί στη FIFA τα επόμενα χρόνια.

«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο Πλατινί δεν θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον ο κληρονόμος της FIFA, αυτόματα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα γίνει γαλλική επαρχία για πάντα», συμπληρώνει.


Δείτε ολόκληρη την ομιλία: