Ζαχά: Η ιστορική αποχώρηση, το κίνητρο για την Τουρκία και ο Ντρογκμπά (vids)

Ο Γουίλφριντ Ζαχά πήγε στην Πάλας στην ηλικία των 8 ετών και αποχωρεί στα 30 του. Οι «αετοί» έχασαν χρήματα, αφού έμεινε ελεύθερος. Εκείνος υπέγραψε στην Γαλατάσαράι για το πρότζεκτ κι όχι το οικονομικό. Οι Λονδρέζοι έχουν καταφέρει να βρουν εκείνους που θα τραβήξουν το κουπί…  



Ζαχά: Η ιστορική αποχώρηση, το κίνητρο για την Τουρκία και ο Ντρογκμπά (vids)

Απέρριψε τις 200.000 λίρες την εβδομάδα στο νέο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Πάλας. Όχι γιατί δεν ήταν ικανοποιητικό το ποσό, αλλά γιατί τόνισε πως ήθελε να έρθει αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις.

Άλλωστε, ποτέ δεν είχε αγωνιστεί σε ομάδα της πρώτης 10άδας. Στην θητεία του στην Πάλας, συνεχώς τερμάτιζε ανάμεσα στο 10 και το 15 της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ. Και για όλα εκείνα τα χρόνια που βρέθηκε στο ανδρικό τμήμα των «αετών», ήταν ο ποδοσφαιριστής – ατραξιόν του συλλόγου.

 

 

Μονάχα για μια σεζόν αποχώρησε με πώληση για να βρεθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συμπλήρωσε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός, για να καταλήξει ξανά στο «Selhurst Park». Εκεί όπου τα φώτα των προβολέων του γηπέδου ήταν ευδιάκριτα από το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε, με άλλα 10 μέλη της μεγάλης οικογένειάς του.

Στην Πάλας, η σεζόν 2017-2018 ήταν η κορυφαία του, αφού, δίχως εκείνον στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου η ομάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Στο φινάλε της ποδοσφαιρικής χρονιάς, η δική του συμβολή έφερε τις νίκες που κράτησαν στην κατηγορία το κλαμπ, στην πρώτη χρονιά, τότε, του Ρόι Χότζον στην άκρη του πάγκου.

Ο κόσμος της Πάλας και ο πρόεδρος, Στιβ Πάρις, ίσως να ήλπιζαν και να πίστευαν πως ο Ζαχά δεν θα έφευγε ποτέ ξανά και ότι θα ήταν μόνιμα το σημείο αναφοράς. Όμως, ο παίκτης θέλησε κάτι καινούργιο και φρέσκο. Ειδικά από τη στιγμή που είδε ότι υπήρχαν πλέον ποδοσφαιριστές με τα δικά του χαρακτηριστικά για να βάλουν πλάτη, όπως είναι οι Έζε και Ολίσε, αν και για τον δεύτερο δείχνει έτοιμη η Τσέλσι να προχωρήσει διαδικασίες…

 

 

Η Γαλατάσαράι ούτε εγγυημένο Τσάμπιονς Λιγκ προσφέρει στον Ζαχά, ούτε ομάδα τοπ επιπέδου θεωρείται. Ούτε φυσικά έδωσε στον παίκτη τα χρήματα που φέρεται να μπορούσε να βρει εκείνος στην Σαουδική Αραβία, η οποία ασφαλώς τσέκαρε και τη δική του περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά, οι Τούρκοι κάνουν μεγάλο ξέσπασμα, με τους Ικάρντι, Τζανιόλο και Μέρτενς να βρίσκονται εκεί και μαζί με τον Ζαχά και να έχουν ήδη προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού.

«Μόλις πήρα τηλέφωνο τον Ντρογκμπά να τον ρωτήσω, αυτός μου είπε κατευθείαν “πήγαινε στην Γαλατά”» αποκάλυψε ο θρύλος της Πάλας και νυν επιθετικός της τουρκικής ομάδας, για την ατάκα που ουσιαστικά τον οδήγησε σχετικά άμεσα και εύκολα στην απόφαση να πει το «ναι».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης