Μούσα Ντιαμπί: Το ταλέντο της Παρί που «μεγάλωσε» στη Λεβερκούζεν και… έπεισε τον Έμερι

Ο Μούσα Ντιαμπί αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ποδοσφαιριστή που δεν αρκέστηκε απλά στο ταλέντο του. Εξελίχθηκε. Κατάφερε να βρει ένα νέο «σπίτι» στη Λεβερκούζεν και έπεισε τον Ουνάι Έμερι και την Άστον Βίλα ότι αξίζει να επενδύσουν σε αυτόν.  



Μούσα Ντιαμπί: Το ταλέντο της Παρί που «μεγάλωσε» στη Λεβερκούζεν και… έπεισε τον Έμερι

Από νεαρή ηλικία ξεχώριζε και φαινόταν πως είχε κάτι το… ιδαίτερο. Ο Μούσα Ντιαμπί αγωνίζεται με τα μικρά τμήματα της εθνικής Γαλλίας από τα 15 του χρόνια, ενώ είναι από τα 13 του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το ταλέντο του και οι ικανότητες του δεν πέρασαν απαρατήρητες και το 2016 παρέλαβε το βραβείο Titi d’Or, ως τον πιο πολλά υποσχόμενο παίκτη των ακαδημιών του συλλόγου.

Παρ’ όλα αυτά, εκείνος μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές με την β’ ομάδα, πήγε δανεικός στην Κροτόνε όπου δεν αγωνίστηκε αρκετά και φόρεσε 25 φορές την φανέλα των Παριζιάνων την σεζόν 2018/19. Έχοντας μεγαλώσει πλέον, δεν βρήκε θέση βασικού και αποφάσισε να αποχωρήσει για την Γερμανία.

 

Εκεί γαλουχήθηκε, ανακάλυψε ένα καινούργιο «σπίτι» και σιγά σιγά κατάφερε να βρει τα πατήματά του. Στο ντεμπούτο του απέναντι στην Φράιμπουργκ σκόραρε και δεν χρειάστηκε να ξανακοιτάξει ποτέ… πίσω! Η βελτίωσή του ήταν συνεχής και χρόνο με τον χρόνο ήταν καλύτερος, με την συνεισφορά του σε γκολ να «μαρτυρά» αυτό ακριβώς, με εξαίρεση την περσινή προβληματική σεζόν των «ασπιρίνων».

 

Και πάλι, όμως, οι εμφανίσεις του ήταν εξαιρετικές και αυτές τον έφεραν στο «στόχαστρο» της Άστον Βίλα και του Ουνάι Έμερι. Ο Ισπανός πίστεψε σε αυτόν και τις δυνατότητές του και θεώρησε πως ο Ντιαμπί πρέπει να ενταχθεί στην ομάδα του. Η εξαιρετική ντρίμπλα που διαθέτει, σε συνδυασμό με την ταχύτητα του, είναι χαρακτηριστικά που μπορούν να τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί άμεσα στην Premier League.

Τα 55 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, τον καθιστούν τον πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία του κλαμπ του Μπέρμιγχαμ και τώρα καλείται να ανταποκριθεί σε μία νέα πρόκληση και να αποδείξει ότι... αξίζει τα λεφτά του…

Χρήστος Σκούρας