Το ψέμα του Κλαφ για να διώξει την πίεση από τον Φράνσις και… ο Μπέλινγχαμ

Ο Τρέβορ Φράνσις έχοντας κάνει φοβερά πράγματα με την φανέλα της Μπέρμιγχαμ, μετακινήθηκε στην Νότιγχαμ Φόρεστ σε μια μεταγραφή που έμεινε στην ιστορία, με τον Μπράιαν Κλαφ τότε να προσπαθεί να διώξει λίγο από το βάρος της «ταμπέλας» που θα έμπαινε στον ποδοσφαιριστή! Πάντως, στους «μπλε», το ρεκόρ του άλλοτε διεθνή επιθετικού, έμελλε να σπάσει από τον Τζουντ Μπέλινγχαμ εν έτει 2019!  



Το ψέμα του Κλαφ για να διώξει την πίεση από τον Φράνσις και… ο Μπέλινγχαμ

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, το αγγλικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του Τρέβορ Φράνσις, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών, έχοντας αντιμετωπίσει τεράστιο ψυχικό βάρος τα τελευταία χρόνια, μετά τον χαμό της συζύγου του.

Ο πρώτος Βρετανός ποδοσφαιριστής που πήρε μεταγραφή 1 εκατομμυρίου, όταν ο Μπράιαν Κλαφ τον απέκτησε στην Νότιγχαμ Φόρεστ και παρέα έγραψαν μοναδική ιστορία με τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, είχε ακούσει τον προπονητή του να προσπαθεί να πει ψέματα στον Τύπο, ώστε να μειώσει την πίεση προς τον ποδοσφαιριστή!

«Δεν κόστισε 1 εκατομμύριο, αλλά κάτι λιγότερο», είχε πει ο πρωτεργάτης των τεράστιων επιτυχιών της Φόρεστ, μόνο που το συνολικό κόστος ήταν 1,150,000 λίρες για τον Τρέβορ Φράνσις! Ο τελευταίος, πάντως, δεν ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής με τέτοια αξία, σε ό,τι αφορά ολόκληρο τον κόσμο, αφού, είχε προηγηθεί η μεταγραφή του Τζουσέπε Σαβόλντι από την Μπολόνια στη Νάπολι το 1975!

Με τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ, στην οποία ανδρώθηκε ο Φράνσις και με την οποία είχε ξεχωριστή σχέση, πέτυχε 118 γκολ και όταν είχε κάνει ντεμπούτο το 1970, ήταν μόλις 16 ετών! Τότε, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποτέ σε επίσημο ματς των «μπλε», μέχρι να φτάσει ο νυν αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλινγχαμ, να τον ξεπεράσει τον Αύγουστο του 2019, προτού μεταπηδήσει στην Ντόρτμουντ και από εκεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης