Πού να βρούμε έναν να του μοιάζει; Ο Σεντ Μαξιμέν θα μας λείψει πολύ! (vids)

Δεν σκόραρε πολύ. Δεν μοίραζε πολλές ασίστ. Ο Χάρβεϊ Μπαρνς θα είναι πιο αποτελεσματικός από τον Σεντ Μαξιμέν στη Νιούκαστλ. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος παιχνιδιού του Γάλλου, θα μας λείψει πολύ από την επόμενη Premier League.



Πού να βρούμε έναν να του μοιάζει; Ο Σεντ Μαξιμέν θα μας λείψει πολύ! (vids)

Είναι δεδομένο πως οι αριθμοί του δεν αφήνουν κάποιον ιδιαίτερα ικανοποιημένο. Είναι λίγα τα 12 γκολ σε 111 αναμετρήσεις στην Premier League. Είναι ελάχιστες οι 18 ασίστ του στο ίδιο εύρος παιχνιδιών. Πόσο μάλλον από την στιγμή που συζητάμε για έναν εξτρέμ, ο οποίος πλέον, έχει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη μίας ομάδας, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Σεντ Μαξιμέν όμως, αποτελεί μία κατηγορία μόνος του. Και η αλήθεια είναι πως άπαντες είχαν συμβιβαστεί με αυτήν. Δεν ήθελε κανείς να σκοράρει. Δεν του ζήτησε ποτέ κανείς να δίνει περισσότερο τη μπάλα. Θέλαμε απλώς όλοι να καταλήξει αυτή στα πόδια του.

Να τον δούμε με αυτήν μπροστά του. Να την πάρει και να αρχίζει να ντριμπλάρει. Να προσφέρει θέαμα. Να μας κάνει να σηκωθούμε από την καρέκλα μας, γιατί έκανε κάτι που κανένας δεν περίμενε. Να χάσει ένα… εύκολο γκολ και ένα λεπτό μετά, να ρίξει στο έδαφος δύο αντιπάλους του.

 

Το στοιχείο του απρόβλεπτου χαρακτηρίζει τον Σεντ Μαξιμέν. Αλλά δυστυχώς, για τους ρομαντικούς φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου, το ταλέντο αυτό δεν θα βρίσκεται από τη νέα σεζόν στις οθόνες μας. Φεύγει από τη Νιούκαστλ, εγκαταλείπει την Ευρώπη και πλέον, θα αποτελεί κομμάτι της Αλ Αχλί, μαζί με τον Ριγιάντ Μαχρέζ.

Ο Σεντ Μαξιμέν συνδύαζε κάτι ανάμεσα σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή και ένα παιδί που θέλει να δείξει πως μπορεί να κάνει στο γήπεδο, όσα έπραττε με τους φίλους του σε κάποια πλατεία. Πως μπορεί να περάσει τον ίδιο παίκτη πολλές φορές, πως μπορεί να μην χάσει τη μπάλα για αρκετά δευτερόλεπτα, πως αυτή δεν θα πέσει… κάτω, ενώ προσγειώνεται στα πόδια του με μεγάλη ταχύτητα. Θα μας λείψει πολύ ο Γάλλος. Πολύ δύσκολα θα βρούμε σύντομα κάποιον να του… μοιάζει!

 

Δημήτρης Μανάκος