Οι «νεοφώτιστοι» της Premier League ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση από τις... περσινές Φούλαμ και Νότιγχαμ

Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Λούτον φαίνονται… πιστές στους ποδοσφαιριστές που τις οδήγησαν στην Premier League, προσεγγίζοντας το μεταγραφικό παζάρι διαφορετικά απ’ ότι οι Φούλαμ και Νότιγχαμ Φόρεστ πέρυσι, μολονότι εκείνες κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να παραμείνουν στην κατηγορία.  



Οι «νεοφώτιστοι» της Premier League ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση από τις... περσινές Φούλαμ και Νότιγχαμ

Απομένει ακόμη αρκετός χρόνος, ωστόσο από τώρα έχει καταστεί σαφές ότι το πλάνο των «νεοφώτιστων» δεν στηρίζεται στην ολική ανανέωση του ρόστερ και στα πολλά καινούργια πρόσωπα. Μία προσέγγιση που είχαν πέρυσι η Φούλαμ και η Νότιγχαμ Φόρεστ σε μεγάλο βαθμό, όπως και η Μπόρνμουθ, και εν τέλει δούλεψε για εκείνες.

Πρόσθεσαν βάθος και ποιότητα στο ρόστερ τους και, ειδικά οι «κόκκινοι», χρησιμοποίησαν στην Premier League μία τελείως διαφορετική ενδεκάδα απ’ αυτή που τους έφερε εκεί μετά τις 30 (!) μεταγραφές που έκαναν. Παρ’ όλα αυτά, δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους, αφού η παραμονή επετεύχθη, έστω και με κάποιο άγχος στο φινάλε, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τα «κεράσια», παρ’ ότι θεωρούνταν με διαφορά το φαβορί για τον υποβιβασμό.

Έναν χρόνο αργότερα, και με τα χρήματα που λαμβάνουν οι ομάδες να διατηρούνται στα ύψη, οι τρεις που πήραν την άνοδο από την Championship ακολουθούν μία ολότελα διαφορετική τακτική στις προσλήψεις τους. Η Μπέρνλι αγόρασε τον Τζόρνταν Μπέγιερ από τη Γκλάντμπαχ, καθώς αγωνιζόταν ως δανεικός την προηγούμενη χρονιά, και πρόσθεσε τους Μικέλ Ομπαφέμι από τη Σουόνσι και Ντάρα Ο’Σέα από τη Γουέστ Μπρομ στο δυναμικό της.

 

Ο Βινσέντ Κομπανί φαίνεται πως θα πορευτεί με τους ίδιους που κατάφερε να εξασφαλίσει τον τίτλο την περασμένη σεζόν. Παράλληλα, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήρε τον Ανίς Σλιμανέ από την Μπρόντμπι και η Λούτον τους Τσιεντόζιε Ογμπένε (Ρόδεραμ), Μαντς Άντερσεν (Μπάρνσλεϊ) και Ταχίτ Τσονγκ (Μπέρμιγχαμ).

Σε ένα πρωτάθλημα της Championship, το οποίο γίνεται διαρκώς και πιο ανταγωνιστικό, οι τρεις αυτοί «νεοφώτιστοι» αποδείχθηκε πως είχαν το καλύτερο πλάνο και το γεγονός ότι ήρθε η άνοδος δεν σημαίνει πως θα αποκλίνουν απ’ αυτό. Εξακολουθεί να υπάρχει πίστη στην ομάδα και στους παίκτες που τις έφεραν σε αυτή τη θέση, κάτι που δεν ίσχυσε στην περσινή περίπτωση.

Η προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να φανεί αν θα δικαιωθούν οι Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Λούτον για τις επιλογές τους, όπως πέρυσι οι Φούλαμ και Νότιγχαμ Φόρεστ για τις δικές τους...

Χρήστος Σκούρας