Μόνο ο Έντσο Φερνάντες υπερέχει του Ράις στο κόστος μεταγραφής για αγγλική ομάδα!

Ο Ντέκλαν Ράις έγινε η ακριβότερη μετακίνηση Βρετανού ποδοσφαιριστή στην Πρέμιερ, όμως, τα 105 εκατομμύρια δεν είναι τα περισσότερα που έχει δώσει ποτέ αγγλική ομάδα για να πάρει παίκτη!  



Μόνο ο Έντσο Φερνάντες υπερέχει του Ράις στο κόστος μεταγραφής για αγγλική ομάδα!

Ο αρχηγός της Γουέστ Χαμ αποχωρεί έπειτα από μια 10ετία στα «σφυριά», από τα οποία αναδείχθηκε, έχοντας ανδρωθεί στα τμήματα υποδομής και φτάνοντας μέχρι την αρχηγία και την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου ως captain, γράφοντας τρομερή ιστορία.

Το συνολικό κόστος της μεταγραφής έφτασε στα 105 εκατομμύρια λίρες, ποσό που είναι το μεγαλύτερο για Βρετανό παίκτη στην Πρέμιερ και το μεγαλύτερο που έχει μεταφερθεί από ένα αγγλικό κλαμπ σε άλλο, στην κορυφαία Λίγκα.

Κι όμως, ο Ράις έρχεται δεύτερος σε ό,τι αφορά το ποσό που μπορεί να έχει διαθέσει αγγλικός σύλλογος για απόκτηση ποδοσφαιριστή. Η Τσέλσι έχει τα πρωτεία με την σημαντικότατη προσθήκη του Έντσο Φερνάντες στο ρόστερ για τη μεσαία γραμμή, τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Αργεντινός, μέλος φυσικά της παρέας του Μέσι που αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου, κόστισε στους «μπλε» του Λονδίνου 106,8 εκατομμύρια λίρες και είναι η ακριβότερη μεταγραφή αγγλικού κλαμπ.

Πιο χαμηλά κατατάσσονται οι Τζακ Γκρίλις, Ρομέλου Λουκάκου και Πολ Πογκμπά, με τον Βέλγο να έχει πάρει πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές των 90+ εκατομμυρίων!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης