Ο αειθαλής Άσλεϊ Γιανγκ υπέγραψε στην Έβερτον, 15 χρόνια αφού την «πλήγωσε» (vid)

Η μακρά διαδρομή του Άσλεϊ Γιανγκ έχει να παρουσιάσει ιστορίες, όπως αυτή που προκύπτει μετά την μεταγραφή στην Έβερτον, απέναντι στην οποία είχε κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, πριν από 15 χρόνια!   



Ο αειθαλής Άσλεϊ Γιανγκ υπέγραψε στην Έβερτον, 15 χρόνια αφού την «πλήγωσε» (vid)

Έχει περάσει σχεδόν όλη του την καριέρα στην Premier League και είναι πιθανό να την ολοκληρώσει και εκεί. Ο Άσλεϊ Γιανγκ αποχώρησε από την Άστον Βίλα και στα 38 του χρόνια υπέγραψε με την Έβερτον, θέλοντας να συνεχίσει να προσθέτει στον εντυπωσιακό αριθμό των 422 συμμετοχών που έχει ήδη καταγράψει.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πρόκειται να αγωνιστεί για τα «ζαχαρωτά» 15 ολόκληρα χρόνια αφότου τα είχε «πληγώσει» μέσα στο «Γκούντισον Παρκ». Στις 7 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ακόμη αγωνιζόταν για τη Βίλα, ταξίδεψε στο Λίβερπουλ για μία σπουδαία αναμέτρηση, σε μία εποχή όπου αμφότερες οι ομάδες διεκδικούσαν ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 1ο λεπτό με τον Στιβ Σίντγουελ, προτού ισοφαρίσει στο 30’ ο Τζόλεον Λέσκοτ. Εκεί είναι που ανέλαβε τα… ηνία του ματς ο 23χρονος, τότε, Άσλεϊ Γιανγκ κάνοντας το 2-1, εκμεταλλευόμενος το ασυγχώρητο λάθος του Φιλ Γιαγκέλκα.

Ο Λέσκοτ πέτυχε δεύτερο γκολ και ισοφάρισε στο 93ο λεπτό για την Έβερτον και πίστευε πως χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο, ο Γιανγκ στην αμέσως επόμενη φάση κατάφερε και πήρε τη μπάλα, πέρασε σαν… σταματημένο τον άλλοτε αμυντικό της ΑΕΚ και πλάσαρε για το τελικό 3-2, δίνοντας απλόχερα το «τρίποντο» στην Άστον Βίλα.

Και έρχεται, πλέον, σχεδόν 15 χρόνια αργότερα αφού την «πλήγωσε», να αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο, αγωνιζόμενος για έναν χρόνο στην Έβερτον και την Premier League...

Χρήστος Σκούρας