Τον Κέρτις Τζόουνς της… Αγγλίας χρειάζεται τη νέα σεζόν η Λίβερπουλ!

Φοβερό τουρνουά με την u-21 της εθνικής Αγγλίας για τον Κέρτις Τζόουνς, ηγετική εμφάνιση στον τελικό, πολυτιμότερος των «τριών Λιονταριών» και στον ημιτελικό απέναντι στο Ισραήλ. Μάλλον αυτόν τον παίκτη φαντάζεται ο Γιούργκεν Κλοπ αντικρίζοντας τον νεαρό Άγγλο…



Τον Κέρτις Τζόουνς της… Αγγλίας χρειάζεται τη νέα σεζόν η Λίβερπουλ!

Για 19η φορά στην επαγγελματική του καριέρα, φορούσε τα χρώματα της εθνικής Αγγλίας u-21 και καλούνταν να υπερασπιστεί το σήμα της. Μέχρι και τον ημιτελικό του EURO που αισίως ολοκληρώθηκε, ο Κέρτις Τζόουνς ήταν θετικότατος.

Δεν προέβαινε σε λάθη, είχε σκοράρει μία φορά, συνέβαλλε σημαντικό στον τρόπο παιχνιδιού της χώρας του και φάνταζε απαραίτητος τόσο στην επιθετική, όσο και στην ανασταλτική της λειτουργία, καθώς έτρεχε πολλά χιλιόμετρα.

Στο φινάλε του τουρνουά όμως, όταν η μπάλα βρέθηκε να «καίει», ο μέσος της Λίβερπουλ ήταν ανώτερος όλων. Κομβικότατος, αλάνθαστος και πολύ δε περισσότερο, αναδείχθηκε δίκαια ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής τόσο του ημιτελικού απέναντι στο Ισραήλ, όσο και του τελικού, στο νικηφόρο 1-0 επί της Ισπανίας.

Το γκολ των «τριών Λιονταριών» έχει τη… συμβολή του, ακόμη και αν αρκετοί το «χρέωσαν» στον Πάλμερ. Βρήκε πάνω στον Τζόουνς η μπάλα και άλλαξε πορεία. Ήταν τυχερός. Αλλά ανεξαρτήτως τύχης, ακόμη και αν αυτή η στιγμή δεν είχε γίνει πραγματικότητα, ο Κέρτις Τζόουνς έδειξε με τη φανέλα της Αγγλίας γιατί τον πιστεύει τόσο πολύ ο Γιούργκεν Κλοπ. Διότι αυτές του οι εμφανίσεις πρέπει να είναι μία… απαρχή για την καριέρα του στη Λίβερπουλ και το «Άνφιλντ»!

Δημήτρης Μανάκος