Και τώρα η κούπα για την Αγγλία!

Η εθνική ομάδα κ-21 της Αγγλίας για πρώτη φορά από το 2009 και συνολικά τέταρτη στην ιστορία θα διεκδικήσει το Euro u-21, καταφέρνοντας να φτάσει στον μεγάλο τελικό! Στο ματς με το αδύναμο Ισραήλ για τους «4» της διοργάνωσης, τα τέρματα των Γκιμπς – Γουάιτ, Πάλμερ και Άρτσερ έγραψαν το τελικό 3-0, με τα «λιοντάρια» να συνεχίζουν σε ολόκληρο το τουρνουά δίχως να έχουν δεχθεί γκολ!  



Και τώρα η κούπα για την Αγγλία!

1982, 1984, 2009 και τώρα, 2023! Τέταρτος τελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κ-21 για την εθνική ομάδα της Αγγλίας που πλέον θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Ισπανία – Ουκρανία για να μάθει κόντρα σε ποιο σύνολο θα διεκδικήσει την κούπα.

Πίσω στο 1984, πάντως, οι Άγγλοι είχαν νικήσει τους Ισπανούς στον τελικό, με τον Μαρκ Χάτλεϊ να είναι πρώτος σκόρερ!

Στον αποψινό ημιτελικό, στο 17ο λεπτό ο Γκιμπς – Γουάιτ έχασε την τεράστια ευκαιρία να βάλει μπροστά από νωρίς την Αγγλία και να διώξει το άγχος. Όμως, έστειλε την μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα! Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Άντονι Γκόρντον, αφού πρώτα ο Σμιθ Ρόου στο 12ο λεπτό είχε δει το πρώτο του σουτ να σταματάει πάνω στη γραμμή και τη δεύτερη προσπάθειά του να χτυπάει στο δοκάρι.

Το Ισραήλ απλά αμυνόταν και ήλπιζε σε γρήγορες επιθέσεις να κάνει κάτι αξιόλογο, αλλά ήταν μάταιο. Ο Γκιμπς – Γουάιτ στο 42ο λεπτό πήρε το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι, σκοράροντας με κεφαλιά από σέντρα του Πάλμερ για το 1-0!

Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος έγινε σκόρερ του δεύτερου για να φτάσει η ομάδα του Λι Κάρσλεϊ στον μεγάλο τελικό. Ο Σμιθ – Ρόου έκανε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Πάλμερ σκόραρε, υπήρξε ξανά καθυστέρηση για να εξετάσει ο VAR την φάση κι αφού ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ καλυπτόταν, το 2-0 επικυρώθηκε και το ... κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο φινάλε. 

Ο Άρτσερ στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 από νέα ασίστ του Πάλμερ, για τη νέα νίκη της Αγγλίας με ακόμα ένα clean sheet (5/5)!

Πλέον, τα «λιοντάρια» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το απόγευμα του Σαββάτου, στον μεγάλο τελικό!

Κώστας Ζάλιαρης