Μία κατηγορία μόνος του ο Ράις: «Έσπασε» το ρεκόρ του Γκρίλις, δεύτερος ο… Πεπέ για την Άρσεναλ!

Την πιο πολυδάπανη μεταγραφή της ιστορία της είναι έτοιμη να ανακοινώσει η Άρσεναλ, με τον Ντέκλαν Ράις να αφήνει τη Γουέστ Χαμ και να μετακομίζει στο Βόρειο Λονδίνο, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες». Νέο ρεκόρ Βρετανού παίκτη λαμβάνει χώρα στο «Νησί», την στιγμή που και ο Νικολάς Πεπέ, παρέρχεται πλέον στην δεύτερη θέση της λίστας της ομάδας του.  



Μία κατηγορία μόνος του ο Ράις: «Έσπασε» το ρεκόρ του Γκρίλις, δεύτερος ο… Πεπέ για την Άρσεναλ!

Το περίμενε πολύ η Άρσεναλ, δούλεψε πολύ για αυτό, δυσκολεύτηκε σε πάρα πολλά σημεία, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη Γουέστ Χαμ, αλλά εν τέλει τα κατάφερε. Ο Ντέκλαν Ράις θα είναι η δεύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή της και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και το τυπικό της υπόθεσης.

Από τη στιγμή μάλιστα που το «Here we go» από τον Fabrizio Romano έχει ήδη ειπωθεί, αυτομάτως έχει λάβει χώρα ένα τεράστιο ρεκόρ σε επίπεδο βρετανικού ποδοσφαίρου, με τον Ράις πλέον να αποτελεί τον ακριβότερο Άγγλο που έχει μετακινηθεί ποτέ, μεταξύ δύο συλλόγων της Premier League.

Κατά συνέπεια, ο Τζακ Γκρίλις πλέον είναι… δεύτερος, με το deal της Μάντσεστερ Σίτι με την Άστον Βίλα προ διετίας, να κοστολογείται με πέντε εκατομμύρια λιγότερα (100 συνολικά), από όσο αυτό της Άρσεναλ με την τροπαιούχο του Europa Conference League.

Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς πως ο τέως αρχηγός των «σφυριών» είναι και η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της νέας του ομάδας. Ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον Νικολάς Πεπέ, στην 3η θέση πλέον βρίσκεται ο Κάι Χάβερτς και η Άρσεναλ θεωρείται πλήρως δικαιολογημένα, η MVP ως στιγμής στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι!

Δημήτρης Μανάκος