Άνοιξε πανιά για τους «4» του Euro u-21 μετά από 16 χρόνια η Αγγλία! (vid)

Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ... έφυγαν για ημιτελικά! Τα νεαρά «λιοντάρια» κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 της Πορτογαλίας και να βρεθούν μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Euro u-21 για πρώτη φορά μετά από το 2007!  



Άνοιξε πανιά για τους «4» του Euro u-21 μετά από 16 χρόνια η Αγγλία! (vid)

Η ομάδα του Λι Κάρσλεϊ έχοντας φτάσει να μην δέχεται γκολ σε επίσημο παιχνίδι εδώ κι ένα ημερολογιακό έτος, έκανε αυτό που έπρεπε για να περάσει στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται σε Ρουμανία και Γεωργία.

Στο 34ο λεπτό ο Άντονι Γκόρντον πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με τους Ίβηρες – και δεύτερο δικό του στη διοργάνωση – με ωραίο τελείωμα έπειτα από γύρισμα του Γκιμπς – Γουάιτ από δεξιά.

Η Αγγλία στο δεύτερο μέρος δεν είχε τόσο ενεργητικό ρόλο, προσπάθησε να υπερασπιστεί το προβάδισμα, δέχθηκε πίεση από τους Πορτογάλους που είχαν πάρει την πρωτοβουλία, ήθελαν να πιέσουν και είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ενρίκε Αραούζο στο 73ο λεπτό.

Το 1-0 των «λιονταριών» παρέμεινε μέχρι το τέλος και οι νεαροί διεθνείς πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά, κάτι που τελευταία φορά το συγκεκριμένο ηλικιακό τμήμα είχε πετύχει το 2007! Επόμενος αντίπαλος για μια θέση στον τελικό, το Ισραήλ, με το παιχνίδι να ορίζεται για την Τετάρτη, 05/07, στις 19:00!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης