Μοχάμεντ Κούντους: Ο κορυφαίος ντριμπλέρ της Ευρώπης για το επόμενο βήμα στην Μπράιτον

Ο επόμενος μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Μπράιτον γι' αυτό το καλοκαίρι είναι ο Μοχάμεντ Κούντους και φαντάζει λογικό, αφού πρόκειται για τον ντριμπλέρ με την μεγαλύτερη επιτυχία στην Ευρώπη!   



Μοχάμεντ Κούντους: Ο κορυφαίος ντριμπλέρ της Ευρώπης για το επόμενο βήμα στην Μπράιτον

Θεωρείται πως θα είναι δύσκολο, ωστόσο η Μπράιτον έχει ήδη προσεγγίσει τον Άγιαξ για ένα από τα μεγαλύτερα του ταλέντα, τον Μοχάμεντ Κούντους. Η σεζόν που διένυσε ο «Αίαντας» ήταν απογοητευτική, αφού τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας και έμεινε δίχως τίτλο.

Ο 22χρονος Γκανέζος ήταν ένας από τους λίγους που έδειξαν ότι μπορεί να ξεχωρίσουν, ακόμη και σε μία ομάδα που τίποτα δεν πήγαινε καλά και οι προσπάθειές του φαίνονται να ανταμείβονται. Οι «γλάροι» τον έχουν στην κορυφή της λίστας τους, σύμφωνα με τον Fabrizio Romano, και ενδιαφέρονται πολύ για την απόκτηση του.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι άψογα, ενώ μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης, μία θέση στην οποία έχει κενό η Μπράιτον μετά την αποχώρηση του δεύτερου σκόρερ στην ιστορίας της ομάδας, Γκλεν Μάρεϊ. Οι αριθμοί του τα «μαρτυρούν» όλα για την ποιότητα που τον διακατέχει και είναι πραγματικά… ασταμάτητος!

Απ’ όσους αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και την Πορτογαλία και την Ολλανδία, ο Κούντους έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις ντρίμπλες του.

Από τις 134 που έχει επιχειρήσει, έχει καταφέρει να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο 91 φορές (67.9%), ενώ παράλληλα απ’ όσους έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον 130, μόνο ο Ζερεμί Ντοκού της Ρεν και ο συνονόματός του, Φρίμπονγκ, της Λεβερκούζεν, έχουν πετύχει παραπάνω από το 60% στις ντρίμπλες τους, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι στην 4η θέση με 59%.

Η Μπράιτον γνωρίζει πώς να βρίσκει αξία σε έναν παίκτη και φαίνεται πως γι' άλλη μία φορά θα κάνει μία εύστοχη επένδυση. Ταυτόχρονα, αυτή η κίνηση μπορεί ν' αποτελέσει ένα εξαιρετικό επόμενο βήμα για τον Κούντους, αφού εκεί μπορεί να του δοθεί η ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του και να ακολουθήσει τον δρόμο που «χάραξαν» άλλοι παίκτες στο παρελθόν, όπως ο ΜακΆλιστερ και ο Κουκουρέγια…

 

 

Χρήστος Σκούρας