Στα 18 του barman σε ξενοδοχείο, στα 20 ζει το όνειρο με τη Λούτον: Ο Τζο Τέιλορ αξίζει τα πάντα!

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μας ενδιαφέρει διόλου αν θα «πιάσει» στην Premier League. Μπήκε στην καρδιά μας ήδη. Η ιστορία του είναι συγκλονιστική. Στα 18 του να εργάζεται σε μπαρ ξενοδοχείου και δύο χρόνια μετά, να έχει ρόλο στην ιστορική άνοδο της Λούτον στην Premier League. Τζο Τέιλορ τον λένε. Μην ξεχάσετε το όνομα. Το αξίζει!



Στα 18 του barman σε ξενοδοχείο, στα 20 ζει το όνειρο με τη Λούτον: Ο Τζο Τέιλορ αξίζει τα πάντα!

Ονομάζεται Τζο Τέιλορ. Είναι μόλις 20 ετών. Έχει πραγματοποιήσει 25 συμμετοχές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά πλέον, έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται πως το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Από τα… μπαρ θα βρεθεί στην Premier League. Από την δουλειά σε συνοικιακά μαγαζιά, κατάφερε να τον γνωρίσει η μισή… Αγγλία. Το όνομά του δεν θα λησμονηθεί ποτέ. Ποιος είναι όμως ο Τζο Τέιλορ και γιατί χρειάζεται ένα ολόκληρο… κείμενο για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμά του;

Ο νεαρός Άγγλος είναι προϊόν των ακαδημιών της Νόριτς, αλλά δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του από τα «καναρίνια». Αγαπούσε το κρίκετ, αγαπούσε το γκολφ, αλλά μπήκε από μικρός στην ομάδα της Championship και επιχείρησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του συλλόγου.

Το ποδόσφαιρο όμως τον «έφθειρε». Σταμάτησε να ασχολείται με τα μαθήματά του, διεκδίκησε μία υποτροφία που δεν κατόρθωσε να πάρει, και σύντομα, άρχισε να πιστεύει πως η επιλογή του ήταν λανθασμένη.

«Έκανα λάθος που πήγα στα εννιά μου εκεί, μίσησα το παιχνίδι», έλεγε χαρακτηριστικά. Το είπε στον πατέρα του. Έπαψε να πιστεύει στον εαυτό του και σύντομα, μπήκε στην διαδικασία να αναζητά δουλειά, για να καταφέρει να ορθοποδήσει, δίχως να πιέζει τους δικούς του.

Ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα μπαρ και δεν δίσταζε να δηλώνει πως ο επόμενός του στόχος είναι να ασχοληθεί με την παιδική του αγάπη. Το ράγμπι. Ωστόσο, ένα μη επαγγελματικό συμβόλαιο με την Κινγκς Λιν, μία καλή χρονιά και μία πρόταση από την Πιτέρμπορο του άλλαξε τη ζωή.

Δέχθηκε να μετακομίσει στο «London Road», παράτησε τη δουλειά του ως μπάρμαν ξενοδοχείου και η υπογραφή του νέου του συμβολαίου ήταν γεγονός. Κατέγραψε 19 συμμετοχές και ξαφνικά, εμφανίστηκε η Λούτον, πριν από έξι μήνες

Του πρόσφερε μία θέση στο ρόστερ και καλύτερες οικονομικές απολαβές. Γιατί να μην το επιχειρήσει; Πήρε χρόνο συμμετοχής σε πέντε αναμετρήσεις και εν συνεχεία οι «Hatters» εξασφάλισαν την παρουσία τους στα Play – Offs, με φόντο την άνοδο στην Premier League.

Στο κομβικότερο ματς όλων, ο Τέιλορ ήταν πρωταγωνιστής. Ο Ρομπ Έντουαρντς τον έριξε στο γήπεδο και αυτός λίγα λεπτά πριν το φινάλε, σκόραρε. Προηγήθηκε όμως χέρι. Η καλύτερή του στιγμή «στερήθηκε» από μία… παράβαση. Θα είχε κρίνει μία ολόκληρη άνοδο. Αλλά πού να το πεις και ποιος να καταλάβει… Το παιδί που εργαζόταν σε μπαρ προ διετίας, πλέον παίζει στην Premier League!

Δημήτρης Μανάκος