Ο Τονάλι μετακομίζει στο Νιούκαστλ μετά από σεζόν με επιδόσεις… ευρωπαϊκής κούπας

Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πράττοντας αυτό την περασμένη σεζόν, ο Σάντρο Τονάλι μεταφέρει πλέον στο Νιούκαστλ τις επιδόσεις με τις οποίες άλλη εποχή η Μίλαν… είχε φτάσει στο ευρωπαϊκό τρόπαιο!  



Ο Τονάλι μετακομίζει στο Νιούκαστλ μετά από σεζόν με επιδόσεις… ευρωπαϊκής κούπας

Μπορεί να έβαλε τα κλάματα όταν κατάλαβε πως έπρεπε να φύγει από την Μίλαν για το … οικονομικό καλό της ομάδας, όμως, η Νιούκαστλ μόνο ευτυχία νιώθει που αποκτά έναν παίκτη της δικής του ποιότητας και των δικών του εξαιρετικών χαρακτηριστικών μεσοεπιθετικά.

Ο Τονάλι δεν κατάφερε να οδηγήσει την Μίλαν μέχρι τέλους στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Ίντερ απέκλεισε τους «ροσονέρι» στα ημιτελικά, ωστόσο, πέτυχε σε ατομικό επίπεδο. Δημιούργησε 22 ευκαιρίες για γκολ προς τους συμπαίκτες του σε ολόκληρη την διοργάνωση και αυτό ήταν κάτι που το κλαμπ είχε να παρατηρήσει από μια θριαμβευτική χρονιά και από έναν αξεπέραστο ποδοσφαιριστή.

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ ήταν ο αμέσως προηγούμενος με μεγαλύτερη δημιουργικότητα (24 φάσεις) και το έπραξε την ποδοσφαιρική χρονιά 2006-2007. Η Μίλαν τότε είχε επανέλθει στον τελικό δυο χρόνια μετά το κάζο της Πόλης, παίρνοντας εκδίκηση από την Λίβερπουλ στην Αθήνα με το τελικό 2-1 (45’, 82’ Ιντζάγκι – Κάουτ 89’).

 

 

Κώστας Ζάλιαρης