Κάποτε ο Παγιέτ, τώρα ο Ράις: Η Γουέστ Χαμ «τριπλασίασε» την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της!

Ο Ντέκλαν Ράις αποχωρεί από τη Γουέστ Χαμ. Ακόμη και αν η μετακίνησή του προς την Άρσεναλ «χαλάσει», είναι δεδομένο πως ο Άγγλος μέσος δεν θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες με την έναρξη της νέας σεζόν. Κάπως έτσι, τα «σφυριά» θα… τριπλασιάσουν την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία τους, η οποία μέχρι πρότινος ήταν ο Παγιέτ, έναντι 29 εκατομμυρίων και… κάτι!  



Κάποτε ο Παγιέτ, τώρα ο Ράις: Η Γουέστ Χαμ «τριπλασίασε» την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της!

Ένα «Here we go» μακριά φαίνεται πως βρίσκεται η Γουέστ Χαμ για να δώσει την συγκατάθεσή της ως προς την αποχώρηση του Ντέκλαν Ράις από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με την πρόταση της Άρσεναλ για την απόκτησή του να είναι τόσο δελεαστική, που πολύ δύσκολα θα… καταφέρει να την απορρίψει.

Αν μάλιστα ο τέως αρχηγός των «σφυριών» τα βρει με τους «κανονιέρηδες», τότε θα συζητάμε για μία πώληση - ρεκόρ, η οποία… τριπλασιάζει την προηγούμενη και φέρνει στο προσκήνιο τον Ντιμίτρι Παγιέτ.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως αυτός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τη Γουέστ Χαμ και έχει πουληθεί με περισσότερα από… 29 εκατομμύρια. Τόσα και μερικές χιλιάδες ακόμη άλλωστε ξόδεψε η Μαρσέιγ για να τον κάνει δικό της πριν από επτά χρόνια, με τον αμέσως επόμενο να είναι ο Κάρλος Τέβες, την σεζόν 2009-10, ο οποίος αναχώρησε για το Μάντσεστερ και τη Σίτι.

Συνεπώς, αν η διοίκηση της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες κάνει αποδεκτή την προσφορά - ρεκόρ της Άρσεναλ, τότε η επιτυχία της είναι τεράστια. Διότι αφενός θα εισπράξει τριψήφιο ποσό για πρώτη φορά φυσικά στην ιστορία της, και αφετέρου θα «τριπλασιάσει» την προηγούμενη, ακριβότερη πώλησή της, «γράφοντας» ιστορία.

Τότε ήταν ο Παγιέτ, τώρα είναι ο Ντέκλαν Ράις. Και όλα αυτά, σε βάθος επταετίας. Μπορεί κανείς να αντιληφθεί με χαρακτηριστική ευκολία λοιπόν, πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές. Και η Γουέστ Χαμ προσαρμόστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτές…

 Δημήτρης Μανάκος