Από τον Χάαλαντ ως τον Ενκίζο: Οι 5+1 καλύτερες μεταγραφές της σεζόν 2022/23

Κάτι λιγότερο από 50 ημέρες απομένουν για την έναρξη της νέας σεζόν και το England365 παρουσιάζει τις 5+1 καλύτερες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού που έλαμψαν στην αγωνιστική περίοδο 2022-2023.   



Από τον Χάαλαντ ως τον Ενκίζο: Οι 5+1 καλύτερες μεταγραφές της σεζόν 2022/23

Οι ομάδες της Premier League ξόδεψαν περισσότερα από 3 δις. ευρώ σε μεταγραφές για την περασμένη ποδοσφαιρική χρονιά, τα περισσότερα χρήματα με διαφορά από κάθε άλλο πρωτάθλημα.

Κάποιες προσθήκες απέδωσαν και κάποιες όχι, άλλα υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές, όπου οι κινήσεις τους αποδείχθηκαν οι καλύτερες, αναλογικά με τα όσα προσέφεραν στο κλαμπ που τους απέκτησε.

Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι, 60 εκατ. ευρώ)

Θα ήταν αδύνατον να μην ξεκινήσει η λίστα από τον Χάαλαντ. Η Σίτι έδωσε στην Ντόρτμουντ 60 εκατ. ευρώ και απέκτησε τον πρώτο σκόρερ της φετινής Premier League με 36 γκολ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Σαλάχ (για σεζόν 38 αγώνων). Παράλληλα, είχε τα περισσότερα τέρματα στο Champions League (12), αποτέλεσε το χαμένο κομμάτι του «παζλ» του Πεπ και τον καθοδήγησε στο τρεμπλ.

 

Καζεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 70 εκατ. ευρώ)

Πολλοί κατέκριναν την μεταγραφή του στους «κόκκινους διαβόλους» στην αρχή της χρονιάς, ωστόσο η παρουσία του στον άξονα ήταν καταλυτική. Ήταν κομβικός στο αμυντικό κομμάτι και η νοοτροπία νικητή που τον διακρίνει σίγουρα βοήθησε την Γιουνάιτεντ να πάρει το πρώτο της τρόπαιο μετά το 2017, ενώ μολονότι τα έχει πάρει όλα, εκείνος δάκρυσε για μια πρόκριση στους… «16» του Europa League.

 

Μάνουελ Ακάντζι (Μάντσεστερ Σίτι, 17 εκατ. ευρώ)

Έφυγε από την Ντόρτμουντ ως «αποτυχημένος», αλλά καθιερώθηκε ως βασικός στην Σίτι του Πεπ! Οι «πολίτες» είδαν κάτι σε αυτόν που δεν έβλεπε κανείς άλλος και τα λεφτά που διατέθηκαν για την απόκτησή του ήταν ελάχιστα μπροστά σε όσα προσέφερε. Πέρα από την εξαιρετική αμυντική του προσήλωση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, η δική του κάθετη μπαλιά ξεκινάει τη φάση του γκολ στον τελικό με την Ίντερ.

 

Χούλιαν Ενκίζο (Μπράιτον, 11 εκατ. ευρώ)

Η Μπράιτον το έκανε ξανά και ανακάλυψε έναν εκ των αστέρων του… μέλλοντος. Ο 19χρονος Παραγουανός ήταν άγνωστος στην ευρωπαϊκή σκηνή και μετά από μία μικρή περίοδο προσαρμογής καθιερώθηκε στα σχέδια του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Η ποιότητα του μεγάλη και το γκολ του απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν το καλύτερο της χρονιάς στο αγγλικό πρωτάθλημα.

 

Σβεν Μπότμαν (Νιούκαστλ, 37 εκατ. ευρώ)

Το όνομά του ακούστηκε πολύ λίγο φέτος, ωστόσο αυτό δεν ενδιαφέρει τον ίδιο όσο εξακολουθεί να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας της Νιούκαστλ, εξαιρετικός στις αναχαιτίσεις και στο να ανακόπτει τις σέντρες των αντιπάλων του και βοήθησε το σύνολο του Έντι Χάου να δεχθεί τα λιγότερα τέρματα.

 

Λισάντρο Μαρτίνες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 57 εκατ. ευρώ)

Θα ήταν αδύνατο να μην γίνει ειδική μνεία στον Αργεντινό. Οι αμφιβολίες περί του ύψους του και της σωματοδομής του υπερβολικές, όπως και τα σχόλια του Τζέιμι Κάραγκερ για τον ίδιο, τα οποία ανακάλεσε πρόσφατα. Μαχητικός, πρώτα θα "πέθαινε" στον αγωνιστικό χώρο προτού τα παρατήσει, και αυτό το πνεύμα το… λατινοαμερικάνικο το «έβγαλε» και στα γήπεδα της Premier League.

 

Χρήστος Σκούρας