Το διάλειμμα ενός χρόνου της Άρσεναλ με τους… Γερμανούς και ο Χάβερτς που συνεχίζει την παράδοση!

Η Άρσεναλ βρήκε ξανά τον Γερμανό της και συνεχίζει την παράδοση που η ίδια δημιούργησε από το 2011 και έπειτα. Να ξεκινά δηλαδή μία αγωνιστική περίοδο με τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή των «πάντσερ» στο ρόστερ της. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περσινή σεζόν…  



Το διάλειμμα ενός χρόνου της Άρσεναλ με τους… Γερμανούς και ο Χάβερτς που συνεχίζει την παράδοση!

Μόνο η ανακοίνωση φαίνεται πως εκκρεμεί για τη μετακόμιση του Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι στην Άρσεναλ, για την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή των «κανονιέρηδων», μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή αγωνιστική περίοδο.

Οι Λονδρέζοι έθεσαν ως πρώτο τους στόχο τον Γερμανό για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής και εν τέλει πέτυχαν τον στόχο τους, έναντι 65 εκατομμυρίων, αποκτώντας τον 12ο διαφορετικό Γερμανό ποδοσφαιριστή, σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Επί της ουσίας, με ένα διάλειμμα ενός έτους, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα συνεχίζει την παράδοση που την χαρακτηρίζει. Έχει και πάλι Γερμανό παίκτη στο ρόστερ της, με την περσινή σεζόν να αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Διότι την χρονιά 2022-23, και μετά την αποχώρηση του Μπερντ Λένο, η Άρσεναλ δεν είχε «πάντσερ» στο ρόστερ της, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Το εν λόγω στατιστικό μάλιστα εξηγείται με χαρακτηριστική ευκολία. Πριν από 12 χρόνια αποκτήθηκε ο Περ Μερτεζάκερ, ο οποίος παρέμεινε για επτά έτη στο Βόρειο Λονδίνο. Παράλληλα, συνυπήρξαν σε αυτό με τον  Λούκας Ποντόλσκι, τον Σερτζ Γκνάμπρι, τον Μεσούτ Εζίλ και τον Σκόντραν Μουστάφι.

Οι δύο τελευταίοι αποχώρησαν το 2021, ενώ το καλοκαίρι του 2022, ο Λένο έκλεισε – προς στιγμήν – την παράδοση που ήθελε τους «κανονιέρηδες» να ξεκινούν 12 σερί σεζόν με τουλάχιστον έναν Γερμανό στο ρόστερ τους.

Όλα αυτά μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Διότι πλέον, ο Κάι Χάβερτς είναι ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, με τις 254 συμμετοχές του Εζίλ να αποτελεί και το «ταβάνι» εμφανίσεων που έχει καταγράψει Γερμανός ποδοσφαιριστής με την εν λόγω φανέλα…

Δημήτρης Μανάκος