Euro U21: Ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει είναι… αγγλικό!

Το Euro U21 βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι γεμάτο από ταλέντα που σκοπεύουν να ξεχωρίσουν. Τα σπουδαιότερα απ’ αυτά και με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία συσχετίζονται με κάποιο τρόπο με το αγγλικό ποδόσφαιρο και εκπροσωπούν την Premier League σε αυτό το επίπεδο.  



Euro U21: Ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει είναι… αγγλικό!

Η Αγγλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επικρατώντας της Τσεχίας με 2-0 (22/06) και αρκετοί από τους παίκτες της ανήκουν στην 10άδα των πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων της διοργάνωσης. Στην Premier League αγωνίζονται οι παίκτες με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία και αυτό αποτυπώνεται και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της ηλικιακής κατηγορίας κ-21.

Την πρώτη θέση στην εν λόγω λίστα μοιράζονται ο Μικάιλο Μούντρικ της Τσέλσι και ο Σάντρο Τονάλι, του οποίου η μεταγραφή στη Νιούκαστλ είναι θέμα χρόνου για να ολοκληρωθεί (50 εκατ. ευρώ). Τα μεγάλα αστέρια των «τριών λιονταριών» γεμίζουν τις περισσότερες θέσεις, με τον Γιάκομπ Ράμσει της Άστον Βίλα, που προέρχεται από μία καταπληκτική σεζόν, να καταλαμβάνει την 3η θέση (42 εκατ. ευρώ).

Ακολουθεί ο ένας εκ των δύο που δεν έχει καμία σχέση, προς το παρόν, με το αγγλικό ποδόσφαιρο, ο Τζόρτζιο Σκαλβίνι της Αταλάντα, ενώ έπονται οι Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ, Μικέλ Ολίσε, Χάρβεϊ Έλιοτ, Έμιλ Σμιθ Ρόου και Άντονι Γκόρντον. Την 10άδα συμπληρώνει ο Αμίνε Γκουίρι της Ρεν, με την αξία του να βρίσκεται στα 35 εκατ. ευρώ, όσο περίπου και όλων των προαναφερθέντων.

Από τους οκτώ που παίζουν (ή και θα παίξουν) στην Premier League, οι πέντε εκπροσωπούν στην διοργάνωση την Αγγλία και θα επιχειρήσουν να της χαρίσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο.

Αναλυτικά η λίστα:

1.Μικάιλο Μούντρικ (50 εκατ. ευρώ)

2.Σάντρο Τονάλι (50 εκατ. ευρώ)

3.Γιάκομπ Ράμσεϊ (42 εκατ. ευρώ)

4.Τζόρτζιο Σκαλβίνι (40 εκατ. ευρώ)

5.Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (40 εκατ. ευρώ)

6.Μικέλ Ολίσε (38 εκατ. ευρώ)

7.Χάρβεϊ Έλιοτ (35 εκατ. ευρώ)

8.Έμιλ Σμιθ-Ρόου (35 εκατ. ευρώ)

9. Άντονι Γκόρντον (35 εκατ. ευρώ)

10.Αμίνε Γκουίρι (35 εκατ. ευρώ)

Χρήστος Σκούρας