Στις ΗΠΑ με Τσέλσι και Σίτι το πρώτο ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2025!

Η FIFA ανακοίνωσε πως από το 2025 το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα είναι μια νέα διοργάνωση με 32 συμμετέχουσες ομάδες και στην πρώτη εμφάνιση του ανανεωμένου τουρνουά έχουν ήδη κλείσει θέση οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.  



Στις ΗΠΑ με Τσέλσι και Σίτι το πρώτο ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2025!

Όσο κι αν φωνάζουν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές για διαχείριση του προγράμματος και για ανάγκη να παίρνουν ανάσες οι επαγγελματίες σε μια εποχή που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν έχουν τελειωμό, τόσο πηγαίνουν στον βρόντο τα παράπονά τους.

Η FIFA αυτό έδειξε με την ανακοίνωση του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που θα εμφανιστεί από το 2025 και μετά και θα διεξάγεται κάθε τετραετία.

Το πρώτο τουρνουά του πλήρως ανανεωμένου θεσμού θα εμφανιστεί στις ΗΠΑ σε μια διετία από τώρα και θα περιλαμβάνει σίγουρα τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, αφού θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2021 έως και το 2024!

Συνολικά τα 12 από τα 32 κλαμπ της διοργάνωσης θα είναι από την Ευρώπη, ενώ, θα κλείσουν θέση και οι 8 καλύτερες βάσει του ranking από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα μοιραστούν ως εξής: 6 στην CONMEBOL (Παλμέιρας, Φλαμένγκο), 4 στην Ασία (Αλ – Χιλάλ, Ουράβα), 4 στην Αφρική (Αλ – Αχλί, Γουιντάντ), 4 στην CONCACAF (Μοντερέι, Σιάτλ Σάουντερς, Λεόν), 1 στην Ωκεανία και 1 θα είναι της χώρας που φιλοξενεί το τουρνουά, δηλαδή των ΗΠΑ.

Κώστας Ζάλιαρης