Παίζεις με τη Χάντερσφιλντ εκτός έδρας, πρώτος από όλους; Κατακτάς την Championship!

Ένα απίθανο στατιστικό έχει δημιουργηθεί την τελευταία τριετία στην Championship, με τη Χάντερσφιλντ να ορίζει… άθελά της τον πρωταθλητή στο φινάλε της σεζόν. Είναι όποιος παίξει για πρώτη φορά στο «σπίτι» της, στο ξεκίνημα της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου!



Παίζεις με τη Χάντερσφιλντ εκτός έδρας, πρώτος από όλους; Κατακτάς την Championship!

Μπορεί η Χάντερσφιλντ του Νιλ Γουόρνοκ να μην αποτέλεσε ούτε πέρυσι και πιθανώς να μην καταφέρει ούτε και φέτος, διεκδικήτρια της ανόδου στην Premier League, όμως δίχως να το γνωρίζει έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη παράδοση στην Championship.

Πρόκειται για ένα στατιστικό που έχει επιβεβαιωθεί τις τρεις τελευταίες σεζόν και διόλου απίθανο μοιάζει να συνεχιστεί και φέτος. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως όποια ομάδα κληθεί να παίξει πρώτη από όλες στην έδρα της στην εκάστοτε αγωνιστική περίοδο, εν τέλει κατακτά και το πρωτάθλημα της Championship.

Η αρχή έγινε με τη Νόριτς το 2021, η οποία πανηγύρισε ως πρωταθλήτρια την τελευταία - μέχρι σήμερα - επιστροφή της στην Premier League. Ακολούθησε η Φούλαμ, η οποία έπαιξε πρόπερσι πριν από κάθε άλλη ομάδα στο «John Smith’s Stadium» και εν τέλει πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Και εν τέλει το εντυπωσιακό της υπόθεσης «τρίτωσε», όταν η Μπέρνλι επικράτησε πέρυσι με 1-0 στην πρώτη αγωνιστική και στο φινάλε ανέβηκε με χαρακτηριστική ευκολία στην Premier League, στην πρώτη άνοδο στην καριέρα του Βινσέντ Κομπανί.

Ποιον αντιμετωπίζει λοιπόν φέτος η Χάντερσφιλντ στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν; Τη Λέστερ. Την ομάδα δηλαδή που σε όλες τις στοιχηματικές σελίδες, είναι με διαφορά το πρώτο φαβορί για τον τίτλο!

Δημήτρης Μανάκος